Πώς έγινε η σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι | Παρουσιάστηκε ο χειριστής του φουσκωτού

09:27 10/8/2019 - Πηγή: iPop

Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος με τη σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι, μόλις 350 μέτρα απ’ την ακτή, στην περιοχή Θύνι Αργολίδας. Εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη, μια γυναίκα τραυματίας, ενώ παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού, ο οποίος προηγούμενος αναζητείτο.

Ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους που συγκρούστηκε με το ξύλινο αλιευτικό παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι. Η ανάκριση έχει ξεκινήσει και οι Γάλλοι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ανέφεραν πως στο σκάφος ήταν ένα ακόμα άτομο,

το οποίο φέρεται ότι ήταν ο χειριστής, το άτομο δηλαδή που παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Λιμεναρχείο.

Ο χειριστής, μετά την προσέγγιση του φουσκωτού στην ακτή, έπειτα από τη σύγκρουση, διέφυγε και έκτοτε αναζητείτο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως ανακοίνωσε το λιμενικό. Όμως, λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο στο Πορτο Χέλι.

Πώς έγινε η σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι

Δύο νεκροί και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ στις 9 Αυγούστου στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα στη στη θέση Θύνι, όταν ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος περίπου 10 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση του ξύλινου σκάφους, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού μετά την τραγωδία:

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».

Το άρθρο Πώς έγινε η σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι | Παρουσιάστηκε ο χειριστής του φουσκωτού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα