Ο Ζορμπάς χορεύει στο Καλλιμάρμαρο

20:01 20/5/2014 - Πηγή: iPop

Καλοκαιρινή νύχτα στο Καλλιμάρμαρο με τον Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη να παίρνει σάρκα και οστά στη θρυλική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν. Μπορείς να αντισταθείς;

Μετά από πολλά χρόνια, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει μια μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή μπαλέτου και μάλιστα σε έναν από τους πιο μαγικούς χώρους της Αθήνας, το Καλλιμάρμαρο, ένα χώρο στον οποίο σπανίως παρουσιάζονται αμιγώς πολιτιστικά θεάματα!

Το βράδυ

της 29ης Ιουνίου, το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει για μια και μοναδική παράσταση το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη Ζορμπάς στη θρυλική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν, ένα κλασσικό έργο – ορόσημο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, διάσημο στα πέρατα της γης.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Ένα εντυπωσιακό θέαμα για την άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής, για τον ήρωα-σύμβολο μιας ξεχωριστής Ελλάδας, η ασυγκράτητη ορμή της ιδιοσυγκρασίας του οποίου μετουσιώνεται στη διονυσιακή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ταξιδέψει ως συνώνυμο της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη είναι ανάμεσά μας για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό.

Info!

Καλλιμάρμαρο
Μέρα: 29 Ιουνίου 2014
Ώρα έναρξης: 21.00

Ταυτότητα παράστασης:

Χορογραφία, Λιμπρέτο: Λόρκα Μασσίν
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Διεύθυνση Χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Ειδική συμμετοχή: Μαρία Φαραντούρη

Διανομή:

Ζορμπάς: Στράτος Παπανούσης
Τζων: Ντανίλο Ζέκα
Μαρίνα: Μαρία Κουσουνή
Μανωλιός: Αλεξάντερ Νέσκωβ
Μαντάμ Ορτάνς: Σταυρούλα Καμπουράκη

The post Ο Ζορμπάς χορεύει στο Καλλιμάρμαρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα