Ο πρώτος άνθρωπος δεν ήταν απ’ την Αφρική και υπάρχει πιθανότητα να ήταν Έλληνας!

10:06 23/5/2017 - Πηγή: iPop

Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στην Αφρική ο πρώτος άνθρωπος, αλλά υπάρχει πιθανότητα να ήταν κι Έλληνας, όπως υποστηρίζει η μελέτη μιας γερμανικής ομάδας επιστημόνων.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο αρχαιότερος άνθρωπος, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στη Γη 7,2 εκατ. χρόνια πριν, βρέθηκε αρχικά Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Η έρευνα τονίζει πως δεν αμφισβητεί τη θεωρία πως ο Homo sapiens εμφανίστηκε στην Αφρική, απλά θεωρεί με βάση τα

ευρήματα τα οποία μελέτησε, ότι ο αρχαιότερος άνθρωπος εμφανίστηκε αρχικά στην Ευρώπη.

Η ερευνητική ομάδα για τα συμπεράσματά της βασίστηκε σε δύο σπάνια απολιθώματα του Γκρεκοπίθηκου (Graecopithecus freybergi): Μία κάτω γνάθο και έναν άνω προγόμφιο.

Τα εν λόγω απολιθώματα είχαν βρεθεί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία το 1944 και 2009.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο PLOS One magazine και διενεργήθηκε από ομάδα επιστημόνων στο Senckenberg Centre for Human Evolution and Palaeoenvironment (HEP) στη Βουλγαρία.

Στην ομάδα υπήρχαν και δύο Έλληνες: Ο καθηγητής Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας Γεώργιος Θεοδώρου και ο επίκουρος καθηγητής Σωκράτης Ρουσιάκης του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομάδα υποστηρίζει πως τα απολιθώματα ανήκουν σε προανθρώπους, ενώ δεν αποκλείεται ν΄ανήκουν και στον Hominini, το αρχαιότερο γνωστό είδος ανθρώπων.

Ουσιαστικά με τη μελέτη τους οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο διαχωρισμός ανθρώπου και χιμπατζή δεν έγινε στην Αφρική, αλλά στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η ανάλυση των απολιθωμάτων έγινε με εξελιγμένες μεθόδους υπολογιστικής τομογραφίας και έγινε δυνατή η οπτική απεικόνιση της εσωτερικής δομής των απολιθωμάτων. Τα χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν είναι περισσότερο ανθρώπινα και προανθρώπινα, παρά χιμπατζίδων.

Η ερευνητική ομάδα δήλωσε: «Εκπλαγήκαμε από τα ευρήματά μας, επειδή οι προ-άνθρωποι προηγουμένως ήσαν γνωστοί μόνο από την υποσαχάρια Αφρική».

Photo: DPA

The post Ο πρώτος άνθρωπος δεν ήταν απ’ την Αφρική και υπάρχει πιθανότητα να ήταν Έλληνας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα