Η πρόταση του Αναστασιάδη στον Akıncı για το Κυπριακό

07:57 23/5/2017 - Πηγή: iPop

Να πάνε στη Γενεύη και να παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί, πρότεινε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akıncı, με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως είπε ο Ν. Αναστασιάδης, προτείνει να μείνουν «για όσο χρειαστεί, προκειμένου να πετύχουμε ακόμη και συνολική επίλυση του Κυπριακού».

Απευθυνόμενος προς τις πολιτικές δυνάμεις στην χώρα του, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως τα

προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πάνω από σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις.

«Στόχος μου είναι η αποκατάσταση της αλήθειας για μια πρόταση, η υιοθέτηση της οποίας θα δημιουργήσει τις προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ν. Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως έκανε πρόταση στον Akıncı για μετάβαση στη Γενεύη προκειμένου να υπάρξουν τα εξής αποτελέσματα:

Να συνέλθει η διάσκεψη για την Κύπρο προς ολοκλήρωση και κατάληξη της συζήτησης στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και Εγγυήσεων.Εάν και εφόσον υπάρξει κατάληξη, να προχωρήσουμε αμέσως στη συζήτηση και επίλυση του εδαφικού.Εν συνεχεία παραμονή στη Γενεύη για όσο χρειαστεί, προκειμένου να πετύχουμε όχι μόνο ουσιαστική πρόοδο, άλλα ακόμη και συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Ο ίδιος έκανε πρόταση για καταγραφή:

των συγκλίσεων,των εκκρεμοτήτων,των ουσιωδών διαφωνιών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τέλος, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε την επιθυμία για έναν διάλογο που θα φέρει «μια λύση που θα τερματίζει οριστικά την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση».

The post Η πρόταση του Αναστασιάδη στον Akıncı για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα