Ο πρίγκιπας Harry μισεί το «Megxit» και αυτός είναι ο λόγος

15:17 10/11/2021 - Πηγή: iPop

Ο πρίγκιπας Harry δήλωσε ότι η λέξη «Megxit», που χρησιμοποιείται από τον βρετανικό Τύπο για να περιγράψει την απόφαση του ίδιου και της συζύγου του Meghan να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ήταν και είναι ένας μισογυνιστικός όρος.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Harry ανέφερε ότι η λέξη ήταν ένα παράδειγμα μίσους στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης. «Ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να το αναγνωρίσουν αυτό, ίσως και όχι, αλλά ο όρος Megxit ήταν και συνεχίζει να είναι ένας μισογυνιστικός όρος, ο οποίος δημιουργήθηκε από ένα τρολ, που ενισχύθηκε από

βασιλικούς ανταποκριτές, που πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε να είναι κάτι mainstream στα social media. Αλλά ξεκίνησε με ένα τρολ», δήλωσε ο Harry, ο οποίος δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry στην λίστα και το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ με τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2021

Όλα όσα είπε ο πρίγκιπας Harry για το «Megxit» και την ρητορική μίσους στα social media

Ο Harry έκανε τα εξής σχόλια μιλώντας σε ένα πάνελ που ονομάζεται «Internet Lie Machine», που οργανώθηκε από το αμερικανικό περιοδικό Wired, στο οποίο αποκάλυψε ότι απευθύνθηκε στο αφεντικό του Twitter Jack Dorsey μια ημέρα πριν από τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου λέγοντας ότι: «Η πλατφόρμα του επέτρεπε ένα πραξικόπημα. Πρόκειται για ένα σκηνοθετημένο γεγονός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Ο Harry και η Meghan, επίσημα γνωστοί ως Δούκας και Δούκισσα του Sussex, μετακόμισαν πέρυσι στην Καλιφόρνια για να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Ο Harry έχει πει ότι μέρος του λόγου της αποχώρησής τους ήταν η ρατσιστική μεταχείριση της Meghan, της οποίας η μητέρα είναι έγχρωμη και ο πατέρας της λευκός, από τα βρετανικά ταμπλόιντ μέσα ενημέρωσης.

Η Meghan Markle θυμάται το σκληρό παρελθόν της και με μία επιστολή στο Κογκρέσο μάχεται υπέρ των γονεϊκών δικαιωμάτων

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από την υπηρεσία ανάλυσης κοινωνικών μέσων Bot Sentinel εντόπισε 83 λογαριασμούς στο Twitter που είπε ότι ήταν υπεύθυνοι για το 70% του περιεχομένου μίσους και της παραπληροφόρησης που στόχευαν τη Meghan και τον Harry.

Αναφερόμενος στη μελέτη, ο Harry δήλωσε την Τρίτη, 10/11, ότι «ίσως το πιο ανησυχητικό μέρος αυτού ήταν ο αριθμός των Βρετανών δημοσιογράφων που αλληλεπιδρούσαν μαζί τους και ενίσχυαν τα ψέματα και τα επαναλαμβάνουν αυτά τα ψέματα ως αλήθεια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Ο Harry και η Meghan διοργάνωσαν μία καμπάνια για την ρητορική μίσους στα social media, προκειμένου να αποδείξουν πόσο πολύ επηρεάζει την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle καταδικάζουν το ρατσισμό και την ανισότητα των media μέσα από μια επιστολή

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Harry χαρακτήρισε την παραπληροφόρηση «παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση». Μιλώντας για τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Diana που πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι ενώ την κυνηγούσαν οι παπαράτσι, πρόσθεσε: «Έμαθα από πολύ νωρίς ότι τα κίνητρα της δημοσιοποίησης δεν ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα κίνητρα της αλήθειας. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία. Έχασα τη μητέρα μου από αυτήν την ρητορική μίσους και προφανώς είμαι αποφασισμένος να μην χάσω και τη μητέρα των παιδιών μου εξαιτίας της ίδιας κατάστασης».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Harry μισεί το «Megxit» και αυτός είναι ο λόγος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα