Ο πρίγκιπας Harry αποκαλεί την Καμίλα «επικίνδυνη και κακιά» σε νέα συνέντευξή του – Οι αποκαλύψεις βόμβα για τη βασιλική οικογένεια λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Spare

14:26 9/1/2023 - Πηγή: iPop

Προωθώντας το βιβλίο του Spare, ο πρίγκιπας Harry μίλησε για όλους και για όλα παραχωρώντας συνέντευξη στον Tom Bradby στο ITV και στον Anderson Cooper στο 60 Minutes! Προχώρησε σε ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις, θυμήθηκε πώς αντέδρασαν ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton στο νέο του ειδύλλιο με τη Meghan και αναφέρθηκε στη σχέση του με τον πατέρα του και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, η οποία δεν είναι και η καλύτερη.

«Μερικά

από αυτά που έκαναν ο αδερφός μου και η κουνιάδα μου – ο τρόπος που ενήργησαν ή συμπεριφέρθηκαν – με έκαναν να νιώσω πως τα στερεότυπα που επικρατούσαν τους δημιούργησαν εμπόδια γνωρίζοντας την Meghan», αποκάλυψε ο Harry.

Όταν ο Bradby ρώτησε τον πρίγκιπα Harry αν ο μεγαλύτερος αδερφός του προσπάθησε να τον αποτρέψει από το να παντρευτεί τη Meghan, ο Harry είπε ότι ο William «δεν το έκανε ποτέ αυτό».

«Όχι, δεν προσπάθησε ποτέ να με αποτρέψει από το να παντρευτώ τη Meghan, αλλά εξέφρασε κάποιες ανησυχίες, πολύ νωρίς και είπε, ξέρεις, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο για σένα», θυμάται ο Harry. «Και ακόμα μέχρι σήμερα, δεν καταλαβαίνω πραγματικά για τι πράγμα μιλούσε. Αλλά ίσως, ίσως προέβλεψε ποια θα ήταν η αντίδραση του βρετανικού Τύπου».

Ο πρίγκιπας Harry είπε στον Bradby ότι ενώ υπήρχε πάντα αγάπη για τον αδερφό του, υπήρχαν και πολλά πράγματα που τους χώριζαν.

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αδελφών μεγαλύτερου και νεότερου είναι πραγματικότητα ακόμα και για μένα. Για παράδειγμα, η σχέση που είχαμε όταν ο William ήταν στο Eton δεν ήταν και πολύ καλή. Δεν ήθελε να με γνωρίσει στους φίλους του. Και ξέρεις, ως μικρότερος αδερφός του, εγώ ένιωθα χάλια. Δεν ήθελε να κάνει τίποτα μαζί μου κι εμένα με πλήγωνε».

William & Harry: Πότε ξεκίνησαν να χαλάνε οι σχέσεις τους; Το επίσημο timeline και η διαφωνία τους για την Meghan Markle που δε θα λυθεί ποτέ

Τώρα ο ίδιος σαν πατέρας παρατηρεί την αδελφική σχέση μεταξύ των παιδιών του, Archie και Lilibet.

«Το χάσμα μεταξύ εμένα και του William μοιάζει πολύ με αυτό που έχουν ο Archie και η Lilibet. Βλέπω την Lilibet να έχει εμμονή με τον Archie κι εκείνος αδιαφορεί, χρειάζεται τον χώρο του. Το καταλαβαίνω, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το καταλάβαινα. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Αλλά ναι, πάντα αγαπούσα τον αδερφό μου. Και νομίζω ότι αυτό που ήταν πολύ συγκλονιστικό είναι ότι μετά τον θάνατο της μητέρας μας, βρισκόμασταν σε διαφορετικούς δρόμους. Ήμασταν δύο άτομα που βίωσαν μια πολύ παρόμοια τραυματική εμπειρία, αλλά το αντιμετώπισαν με δύο πολύ διαφορετικούς τρόπους».

Συνέντευξη του πρίγκιπα HarryΣυνέντευξη του πρίγκιπα Harry: Όσα αποκάλυψε για την επίθεση που δέχθηκε από τον πρίγκιπα William

Ο πρίγκιπας Harry μίλησε και για τον τσακωμό του με τον πρίγκιπα William το 2019, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από «θέματα που δε βασίζονταν στην πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα, ο Δούκας του Sussex μίλησε για τη σωματική διαμάχη με τον αδερφό του, ο οποίος του επιτέθηκε στο Nottingham Cottage στο παλάτι του Kensington λόγω της σχέσης του με τη Meghan.

«Ήταν μια συσσώρευση απογοήτευσης, νομίζω, από την πλευρά του», είπε ο πρίγκιπας Harry. «Ήταν σε μια εποχή που του έλεγαν ορισμένα πράγματα άτομα μέσα στο γραφείο του. Και την ίδια στιγμή, κατανάλωνε πολλά από τα ταμπλόιντ, πολλές ιστορίες. Και είχε μερικά θέματα τα οποία τον βασάνιζαν. Κι εγώ υπερασπιζόμουν τη γυναίκα μου, υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου.

Μου φώναζε, του φώναζα. Δεν ήταν ωραίο. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο και με έσπρωξε κι έπεσα στο πάτωμα».

Ο πρίγκιπας Harry αποκάλυψε ότι προσγειώθηκε στο μπολ του σκύλου, το οποίο άφησε σημάδια στην πλάτη του.

«Έπειτα μου ζήτησε συγγνώμη. Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία», θυμάται.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσίευσε ο Guardian την περασμένη εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Harry ισχυρίστηκε ότι ο William αποκάλεσε τη Meghan «δύσκολη» και «αγενή».

Max Mumby/Indigo/Getty Images/ Συνέντευξη του πρίγκιπα Harry

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Bradby ρώτησε τον Harry αν αυτή τη στιγμή μιλάει ή ανταλλάσσει μηνύματα με τον πατέρα του και τον αδερφό του.

«Μιλάς στον William τώρα; Στέλνεις μήνυμα;» ρώτησε ο 55χρονος παρουσιαστής.

Ο πρίγκιπας Harry απάντησε, «Ε, αυτή τη στιγμή, όχι. Αλλά ανυπομονώ να μπορέσουμε να βρούμε ειρήνη ανάμεσά μας».

«Μιλάς στον μπαμπά σου;» 

«Δεν είμαστε…δεν έχουμε μιλήσει για αρκετό καιρό», είπε ο Harry. «Εμ, όχι, όχι πρόσφατα».

Αν και ο πρίγκιπας Harry είπε ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, αποκάλυψε πως οι σχέσεις μεταξύ τους μπορούν να βελτιωθούν, αλλά «η μπάλα είναι στο γήπεδο τους».

«Η Meghan κι εγώ λέμε συνέχεια ότι είμαστε διατεθειμένοι να ζητήσουμε ανοιχτά συγγνώμη για οτιδήποτε κάναμε λάθος, αλλά κάθε φορά που κάνουμε αυτή την ερώτηση, κανείς δεν μας λέει τι είναι ακριβώς αυτό που θέλει», είπε. «Πρέπει να υπάρξει μια εποικοδομητική συζήτηση, μια συζήτηση που μπορεί να γίνει ιδιωτικά και να μην διαρρεύσει».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Καμίλα την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και «κακή» υποστηρίζοντας ότι «τίποτα από όσα έχω πει για μέλος της οικογένειάς μου, και ειδικά για την μητριά μου, δεν ήταν καυστικό. Υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί και ήταν εξαιρετικά επώδυνα, κάποια στο παρελθόν, κάποια τώρα».

Εξηγώντας γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους για την σύζυγο του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου Γ΄, ο Harry ανακάλεσε όσα είχε πει η μητέρα του, η πριγκίπισσα Diana, για την Καμίλα όταν την είχε αποκαλέσει σε συνέντευξή της το 1995 ως «το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της» και είπε ότι έγινε «κακή» γιατί «χρειαζόταν να αποκαταστήσει την εικόνα της».

Με το ίδιο σκεπτικό είπε ότι η επιθυμία της αυτή την καθιστούσε «επικίνδυνη» κατηγορώντας την ότι «αντάλλασσε πληροφορίες» με εκπροσώπους του Τύπου σε μια προσπάθεια να γραφτούν περισσότερες θετικές ιστορίες για το πρόσωπό της. Όπως υπονόησε, μάλιστα, οι «επαφές» της με τα Μέσα Ενημέρωσης θα οδηγούσαν σε «ανθρώπους νεκρούς στον δρόμο».

«Η ανάγκη της να αποκαταστήσει την εικόνα της την έκανε επικίνδυνη για τις συμμαχίες που σχημάτιζε με τον βρετανικό Τύπο. Και υπήρχε ανοιχτή προδιάθεση και από τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν πληροφορίες. Και με μια οικογένεια βασισμένη στην ιεραρχία και με την ίδια καθ’ οδόν για να γίνει η βασιλική σύζυγος θα είχαμε πτώματα στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο Harry.

Ο William και ο Harry είχαν προτρέψει τον Κάρολο να μην παντρευτεί την «σκληρή και κακιά» μητριά τους – Οι νέες αποκαλύψεις για την Καμίλα από το βιβλίο του Δούκα του Sussex

PHOTOGRAPH BY WPA POOL/GETTY IMAGES/ Συνέντευξη του πρίγκιπα HarryΓια ποιο λόγο ο Harry και η Meghan διατηρούν τους τίτλους τους ενώ δεν είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας;

Ο παρουσιαστής, ωστόσο, προχώρησε σε μία ερώτηση που όλοι μας περιμέναμε και αφορά το τρέχον κεφάλαιο της ζωής του, από τότε που απομακρύνθηκε από τη βασιλική ζωή.

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε στο 60 Minutes του CBS, ο Anderson Cooper ρώτησε γιατί εφόσον εκείνος και η σύζυγός του, Meghan Markle, δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της βασιλικής οικογένειας κι έχουν απομακρυνθεί κι επίσημα από αυτή, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τίτλους του Δούκα και της Δούκισσα του Sussex που έλαβαν από τη βασίλισσα Ελισάβετ την ημέρα του γάμου τους το 2018;

«Γιατί να μην αποποιηθείς τους τίτλους σου ως Δούκας και Δούκισσας;» ρώτησε ο Cooper.

Ο Harry απάντησε: «Και τι διαφορά θα έκανε αυτό;»

«Μία από τις επικρίσεις που έλαβες είναι ότι εντάξει, θέλεις να μετακομίσεις στην Καλιφόρνια, θέλεις να αποσυρθείς από τον θεσμικό ρόλο. Γιατί είσαι και πάλι στη δημοσιότητα; Γιατί να αποκαλύπτεις συζητήσεις που είχες με τον πατέρα σου ή με τον αδερφό σου. Ήθελες όλα να γίνονται ιδιωτικά», είπε ο παρουσιαστής.

«Και κάθε φορά που προσπάθησα να το κάνω ιδιωτικά, υπήρξαν διαρροές και ιστορίες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι ήταν εναντίον μου και της συζύγου μου. Ξέρεις, το σύνθημα της οικογένειας είναι “ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς”. Αλλά είναι απλώς ένα σύνθημα. Και δεν ισχύει», τόνισε ο Harry.

«Tiara – Gate»: Ο πρίγκιπας Harry σπάει τη σιωπή του και εξομολογείται λεπτομέρειες για τον «πόλεμο» που δέχτηκε στο ζήτημα της γαμήλιας τιάρας που φόρεσε η Meghan Markle στο γάμο τους

Τελικά, είναι η βασιλική οικογένεια ρατσιστική;

Ο πρίγκιπας Harry κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του μίλησε και για μια από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές από τη συνέντευξη του και της συζύγου του με την Oprah Winfrey το 2021.

Κατά τη διάρκεια της αποκαλυπτικής συνομιλίας, η Meghan ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν «ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο μπορεί να είναι το δέρμα του Archie όταν γεννηθεί».

Μετά τη συνέντευξη της Oprah, ο αδερφός του Harry, πρίγκιπας William σχολίασε σε έναν δημοσιογράφο τους ισχυρισμούς της Meghan λέγοντας: «Δεν είμαστε σε μεγάλο βαθμό μια ρατσιστική οικογένεια».

Την Κυριακή, ο Bradby έφερε ξανά το θέμα στη δημοσιότητα, λέγοντας στον Harry: «Στη συνέντευξη της Oprah, κατηγορείς τα μέλη της οικογένειάς σου για ρατσισμό…»

«Όχι», παρενέβη ο δούκας του Sussex. Ο βρετανικός Τύπος το είπε αυτό, σωστά; Ανέφερε ποτέ η Meghan “είναι ρατσιστές;”»

Ο Bradby απάντησε: «Είπε ότι υπήρχαν σχόλια για το χρώμα του δέρματος του Archie. Δεν θα το περιέγραφες ως ρατσισμό;»

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ ρατσισμού και ασυνείδητης προκατάληψης… τα δύο πράγματα είναι διαφορετικά», τόνισε ο Harry.

Στη συνέχεια, ο Harry αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο ρατσιστικό περιστατικό στο παλάτι με τη λαίδη Susan Hussey, η οποία κατηγορήθηκε πως έκανε ρατσιστικές ερωτήσεις στην Ngozi Fulani, τον ιδρυτή της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sistah Space που παρευρέθηκε σε μια δεξίωση στο Παλάτι του Buckingham για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

«Αυτό που συνέβη με την Ngozi Fulani είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του περιβάλλοντος εντός του ιδρύματος», είπε ο Harry.

CHRIS ALLERTON/AFP/Getty ImagesΟ πρίγκιπας Harry και οι τελευταίες στιγμές με την βασίλισσα Ελισάβετ

Όσον αφορά τα πιο πρόσφατα γεγονότα ο Harry κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αποκάλυψε πως δεν προσκλήθηκε ποτέ στην πτήση με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια το 2020, βρίσκονταν στην Ευρώπη για μια σειρά φιλανθρωπικών επισκέψεων όταν οι γιατροί της βασίλισσας ανακοίνωσαν ότι «ανησυχούν» για την υγεία της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο 60 minutes, ο Harry είπε ότι προσπάθησε να συναντηθεί με τον πρίγκιπα William για να πετάξουν μαζί στο Balmoral, αλλά κατέληξε να ταξιδεύει μόνος του.

Χρήση ναρκωτικών, κρίσεις πανικού και δολοφονίες Ταλιμπάν: Οι σημαντικότερες αποκαλύψεις που έχουν γίνει γνωστές από τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry

«Ρώτησα τον αδερφό μου “Ποια είναι τα σχέδιά σου; Πώς θα πας εσύ και η Kate;” Και μετά από μερικές ώρες αργότερα, όλα τα μέλη της οικογένειας που ζουν στην περιοχή Windsor και Ascot μπήκαν σε ένα αεροπλάνο με 12, 14, ίσως 16 θέσεις», είπε ο Harry.

«Δεν σε κάλεσαν σε εκείνο το αεροπλάνο;»

«Δεν ήμουν καλεσμένος».

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως όταν ο Harry κατάφερε να φτάσει στο Balmoral η βασίλισσα είχε πεθάνει.

REUTERS – Συνέντευξη του πρίγκιπα Harry

Ο πρίγκιπας Harry ανακαλώντας στη μνήμη του εκείνη την ημέρα αποκαλύπτει: «Μπήκα στην αίθουσα και η θεία μου ήταν εκεί για να με χαιρετήσει και με ρώτησε αν ήθελα να τη δω. Το σκέφτηκα για περίπου πέντε δευτερόλεπτα: “Είναι καλή ιδέα;” Και είπα, “Ξέρεις τι; Μπορείς να το κάνεις αυτό. Πρέπει να πεις αντίο.” Ανέβηκα λοιπόν, έβγαλα το σακάκι μου και μπήκα μέσα και πέρασα λίγο χρόνο μόνο μαζί της».

Ο πρίγκιπας Harry αποκαλύπτει πως οδήγησε μέσα από το τούνελ στο οποίο πέθανε η μητέρα του με την ίδια ταχύτητα: «Ήθελα να το περάσω. Ήταν μια πολύ κακή ιδέα»

«Ήταν στην κρεβατοκάμαρά της», συνέχισε ο Harry. «Ήμουν στην πραγματικότητα πολύ χαρούμενος για εκείνη. Είχε ολοκληρώσει τη ζωή της και ο σύζυγός της την περίμενε. Και οι δυο τους τώρα είναι και πάλι μαζί».

Οι δύο συνεντεύξεις του πρίγκιπα Harry ήταν μία μικρή γεύση από το νέο του βιβλίο Spare, το οποίο φαίνεται πως έρχεται για να ταρακουνήσει για τα καλά το παλάτι. Κυκλοφορεί αύριο 10/01, οπότε ετοιμάσου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Harry αποκαλεί την Καμίλα «επικίνδυνη και κακιά» σε νέα συνέντευξή του – Οι αποκαλύψεις βόμβα για τη βασιλική οικογένεια λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Spare εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
νέα, βομβα, οικογενεια, πριγκιπας, oprah winfrey, itv, william, timeline, μπολ, guardian, max, images, diana, cbs, δουκισσα, oprah, space, reuters, μνήμη, ipop, google, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, βασιλισσα ελισαβετ, ξανα, timeline, ipop, μνήμη, το θεμα, γυναικα, δουκας, θεμα, μητερα, ρωτησε, υγεια, cbs, guardian, αγαπη, αεροπλανο, αρθρο, βιβλιο, γεγονοτα, γευση, γινει, γινονται, γηπεδο, γιατροι, δερμα, δολοφονιες, ευχαριστο, εγινε, αιθουσα, ειπε, ειρηνη, ελισαβετ, εβδομαδα, εμμονη, ενεργα, εποχη, επιθυμια, ερχεται, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, εικονα, κεφαλαιο, κρισεις πανικου, λαθος, λεπτομερειες, λογο, μηνυματα, μπολ, μπορεις, παντα, πεθανε, πτηση, ρολο, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σημαδια, σιωπη, σκωτια, σχεδια, σχολια, ταλιμπαν, τυπος, τι ειναι, φορα, χασμα, χρωμα, ωρες, ασχημη, diana, ερωτησεις, itv, κυριακη, μοιαζει, νιωσω, oprah winfrey, oprah, πληροφοριες, space, θεια, θεματα, william, ωραιο, υπαρχουν πραγματα
Τυχαία Θέματα
Harry, Καμίλα, Spare,Harry, kamila, Spare