Ο νέος επικεφαλής της FIFA μπλεγμένος στα «Panama Papers»

22:22 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Ο νέος επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, φαίνεται πως είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τα «Panama Papers», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αν αποδειχθεί αληθής, αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγο μόλις καιρό μετά το σκάνδαλο με τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί.

Τα

έγγραφα που φέρεται να έχει στα χέρια της η εφημερίδα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το ρόλο του Τζιάνι Ινφαντίνο σε συμφωνίες που είχαν συναφθεί όσο ήταν γενικός γραμματέας της UEFA.

Συγκεκριμένα, συμβάσεις της UEFA από το 2003 έως το 2006 συνδέουν για πρώτη φορά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία με εταιρείες που συμμετείχαν στο τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο «γονάτισε» τον Σεπ Μπλάτερ.

Οι συμβάσεις της εν λόγω περιόδου αφορούν πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων διοργανώσεων της UEFA στη Νότια Αμερική.

Το 2006 η UEFA φέρεται να πούλησε τηλεοπτικά δικαιώματα σε εταιρεία της Αργεντινής με το όνομα «Cross Trading», με την εταιρεία να τα πουλάει με τη σειρά της σε τρίτη εταιρεία σε τριπλάσια ή και τετραπλάσια τιμή.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η αργεντίνικη εταιρεία είναι θυγατρικής εταιρείας της οποία ηγείτο ο Ούγκο Γίνκις, ο οποίος συνελήφθη πέρσι για υποθέσεις εκβιασμών και δωροδοκιών προκειμένου να έχει στην κατοχή του τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η UEFA έχει αρνηθεί το γεγονός ότι οποιοδήποτε μέλος της έχει διαπράξει οποιουδήποτε είδους αδίκημα και ότι όλες οι συμβάσεις ήταν εμφανείς.

Τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτονται με βάση τη διαρροή των 11,5 εκατ. εγγράφων της Mossack Fonseca.

The post Ο νέος επικεφαλής της FIFA μπλεγμένος στα «Panama Papers» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα