ΕΚΤ: Δεν είναι πλέον απαραίτητο το ΔΝΤ για την Ελλάδα

20:03 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη το ΔΝΤ προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία της εξέφρασε την Τρίτη ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του το μέλος της ΕΚΤ είπε:

Μιλώντας με οικονομικούς

όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να το λύσουν μόνοι τους

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρωινές δηλώσεις του Γενς Βάιντμαν, διοικητή της Bundesbank, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «το ΔΝΤ αποτελεί αναγκαία συνιστώσα σε κάθε πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωζώνης».

Ο κ. Νοβότνι δεν σχολίασε τις διαρροές του Wikileaks, όμως φέρεται να έχει ενστάσεις σχετικά με την αυθεντικότητα των διαλόγων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Τέλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ άφησε αιχμές για την διακοπή της κυκλοφορίας του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ. «Φαίνεται πως δεν θα τυπωθούν στο μέλλον. Τα παλιά χαρτονομίσματα θα παραμείνουν μέσα πληρωμών, αλλά μπορεί πιθανόν να μην υπάρξουν νέα 500ευρα».

Έτοιμο το ΔΝΤ για πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σε ομιλία της την Τρίτη στο πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο σκέπτεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε:

Οι παγκόσμιες προοπτικές έχουν εξασθενήσει τους τελευταίους έξι μήνες, επομένως μπορεί να υπάρξει μία ελαφρά αναθεώρηση στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει. Ενώ σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του Bloomberg εστίασε στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το Ταμείο συνεχίζει να εργάζεται με καλή πίστη για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, ενώ ανέφερε τους δύο στόχους των διαπραγματεύσεων:

Αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητα του χρέουςΑνταγωνισμός, παραγωγικότητα και μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ελληνική οικονομία ανεξάρτητη.

Τέλος, ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν.

Να θυμίσουμε πως η Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται αυτή την ώρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

IMF's Christine Lagarde concerned about weak growth and "the new mediocre" https://t.co/u2Lup76WaF https://t.co/lWJFA3K1Ma

Bloomberg TV (@BloombergTV) April 5, 2016

The post ΕΚΤ: Δεν είναι πλέον απαραίτητο το ΔΝΤ για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα