Ο Μοσκοβισί ζητά από το Eurogroup να πάρει αποφάσεις για τους Θεσμούς. Τι τονίζει ο Ντάισελμπλουμ;

17:19 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής με κύριο θέμα το προσφυγικό διενεργείται ένα ακόμα Eurogroup στο οποίο επίσης τα βλέμματα είναι στραμμένα στη χώρα μας. Ο Πιερ Μοσκοβισί εστιάζει στην προσφυγική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και ζητά από το Eurogroup να πάρει αποφάσεις για την επιστροφή των Θεσμών, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπουλ εστιάζει στην εφαρμογή της συμφωνίας του Αυγούστου και ζητά μεταρρυθμίσεις οι οποίες, όμως, πρέπει να είναι βιώσιμες για το συνταξιοδοτικό.

Κατά

την είσοδο του στο Eurogroup, o Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μίλησε για την χώρα μας και τόνισε πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών, θα πρέπει να δείξουν «πως έχουν κοινές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα» προσθέτοντας: «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε:

Η συζήτηση θα είναι σήμερα αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να στείλουμε πίσω τους επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως: «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου» και σημείωσε ότι «η τήρηση των συμφωνηθέντων, δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, ο Επικεφαλής του Eurogroup διερωτήθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

The post Ο Μοσκοβισί ζητά από το Eurogroup να πάρει αποφάσεις για τους Θεσμούς. Τι τονίζει ο Ντάισελμπλουμ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα