Συμμαχία Ελλάδας- Γερμανίας κατά του κλεισίματος των συνόρων

15:47 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Την κοινή τους θέση κατά του κλεισίματος των συνόρων εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους λίγο πριν το γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε σχετικό του tweet ο Αλ. Τσίπρας

σημείωσε:

Με την καγκελάριο Μέρκελ μοιραζόμαστε τη γνώμη ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να αποτελούν πολιτική της ΕΕ

Με την καγκελάριο Μέρκελ μοιραζόμαστε τη γνώμη ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να αποτελούν πολιτική της ΕΕ. pic.twitter.com/14vPccm5kf

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 7, 2016

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους Τσίπρας και Μέρκελ επισήμαναν πως το κλειδί στη διαχείριση του προσφυγικού αποτελεί η στάση η οποία θα κρατήσει η Τουρκία σημειώνοντας πως πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Γερμανίδα Καγκελάριος, αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμφώνησαν πως στην ουσία θα λειτουργήσουν ως συμμαχία, καθώς, κατά τη σημερινή συνάντηση χαρακτήρισαν την λογική των κλειστών συνόρων «απαράδεχτη» και συμπλήρωσαν πως δεν θα πρέπει σαφώς να έχει θέση στο κείμενο της τελικής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης, συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του στον οποίο μάλιστα έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες τις τέσσερις θέσεις της Ελλάδας που αφορούν τη μείωση των ροών.

Στη συνάντηση του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι αναγκαίο η Τουρκία να υλοποιήσει τα όσα έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να τονισθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συμφώνησαν κοινή εθνική γραμμή για τη διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.

The post Συμμαχία Ελλάδας- Γερμανίας κατά του κλεισίματος των συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα