Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία και γίνεται για έκτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης – Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη μεγάλη συλλογή του!

18:03 21/8/2022 - Πηγή: iPop

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το έκτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έφερε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και σκαρφάλωσε στην κορυφή με 15.133 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας με την κόρη του είναι η πιο γλυκιά φωτογραφία της ημέρας!

Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου

Ο πρωταθλητής των κρίκων αγωνίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μόναχο και ήδη φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί για το χρυσό.

Η επιτυχία του αυτή οδήγησε σε

ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έφτασε τα έξι χρυσά, φτάνοντας έτσι στο ίδιο επίπεδο με τον Ούγγρο αθλητή, Krisztián Berki, που είναι ο μοναδικός στα 67 χρόνια του θεσμού, ο οποίος έχει πάρει χρυσό μετάλλιο έξι φορές στο ίδιο όργανο.

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Ο αθλητής βαθμολογήθηκε με 15.133 βαθμούς και ανέβηκε άνετα στην πρώτη θέση. Ο ίδιος χαρακτήρισε ξεχωριστό αυτό το μετάλλιο, τόσο επειδή είναι το έκτο στην ίδια οργάνωση, όσο και επειδή έρχεται μετά από το δεύτερο χειρουργείο μέσα σε τρία χρόνια, αλλά κυρίως επειδή τον έβλεπαν οι δύο μικρές του κόρες.

«Νιώθω υπέροχα, είναι η έκτη φορά στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος μετά από δύο χειρουργεία. Νιώθω καλά και αντλώ τη δύναμή μου από τα μωρά μου στις κερκίδες που με βλέπουν για πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν είμαι ο βασιλιάς, αλλά αγαπώ τους κρίκους, αυτό που κάνω, την ρυθμική» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Με τη νίκη του αυτή, ο αθλητής βαίνει καλώς στον δρόμο του προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

«Μέχρι το 2024 μπορώ να κερδίζω στα Ευρωπαϊκά, μεσολαβεί και το Παγκόσμιο που και αυτό μπορώ να κερδίσω. Έχω βλέψεις για το Παρίσι, κανένας αθλητής δεν στοχεύει απλά στη δεύτερη και την τρίτη θέση», δήλωσε ο ίδιος.

7 στιγμές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας κάνουν περήφανους

Το video με το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία και γίνεται για έκτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης – Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη μεγάλη συλλογή του! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευτέρης Πετρούνιας, Πρωταθλητής Ευρώπης –,lefteris petrounias, protathlitis evropis –