Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια τραυματική παιδική ηλικία

16:32 22/9/2014 - Πηγή: iPop

Όταν ένας άνθρωπος είναι σε μικρή ηλικία, τότε είναι πιο ευάλωτος σε ψυχολογικά τραύματα. Πως να αντιμετωπίσεις μια τραυματική παιδική ηλικία και πως μπορείς να είσαι σίγουρος για τα αποτελέσματα;

Η πρώτη έρευνα για τη σύνδεση της υγείας μας με την αντιξοότητα των βιωμάτων και της υγείας. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Preventive Medicine, είχε 2,160 συμμετέχοντες από το «Head Start», ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών που βοηθά τις οικογένειες με χαμηλό μισθό ή μηδενικό εισόδημα.

Μέσα στο ερωτηματολόγιο και τις οχτώ στοχευμένες κατηγορίες, που εξετάστηκαν, ήταν η κακοποίηση,

αλκοολισμός και χρήση ναρκωτικών ουσιών από γονείς. Επιπλέον, ρωτήθηκαν σχετικά με φυσικούς και ψυχολογικούς πόνους, όπως στη πλάτη, πονοκέφαλος και κατάθλιψη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως:Το 1/4 είχε βιώσει τρία ή περισσότερα είδη παιδικής κακοποίησηςΤο 30% είχε τρεις ή περισσότερες ζούσε κάτω από συνθήκες μεγάλου στρες

Παρ’όλα αυτά, όσοι ήταν επιμελείς χαρακτήρες και είχαν επίγνωση των καταστάσεων, ήταν πιο υγιείς και είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να στρεσαριστούν από τις καταστάσεις που βίωναν. Ακόμα και στις κατηγορίες ατόμων με τα χειρότερα παιδικά βιώματα, όσοι ήταν συνεπείς και συνειδητοποιημένοι, είχαν λιγότερο στρες και η υγεία τους ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Επομένως, το συμπέρασμα είναι πως πρέπει να βοηθάμε τα άτομα με δύσκολα παιδικά βιώματα να συνειδητοποιούν τις καταστάσεις και να ζουν μ’αυτές. Πρέπει να τους βοηθάς να τις ξεπεράσουν και να τους στηρίξεις ψυχολογικά, δίχως να τους λες πως όλα θα περάσουν. Ενίσχυσε την προσπάθεια τους, έτσι ώστε η καθημερινότητα να γίνεται καλύτερη ρεαλιστικά και όχι με ψεύτικες ιδέες.

The post Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια τραυματική παιδική ηλικία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα