Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπούτι κοτόπουλο!

14:16 20/12/2019 - Πηγή: iPop

Το κοτόπουλο είναι λαχταριστό και θρεπτικό! Κι εμείς βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για μπούτι κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο!

Ένας πολύ θρεπτικός συνδυασμός είναι να φτιάξεις το κοτόπουλο με λαχανικά. Είναι ένα γεύμα που μπορείς να απολαύσεις είτε για το μεσημεριανό είτε για το βραδινό σου.

Παρακάτω θα δεις μια εξαιρετικά εύκολη και

νόστιμη συνταγή για μπούτι κοτόπουλο με λαχανικά.

Τι θα χρειαστείς;4 μπούτια κοτόπουλο3 κουταλιές λάδι1 3/4 κουταλιές αλάτι1 1/2 κουταλιές πιπέρι3 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους450 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες10 σκελίδες σκόρδο1 κουταλάκι μέλι1/2 κουταλάκι μουστάρδα 1 με 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δεντρολίβανοΠώς θα το φτιάξεις;ΣυνταγήΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα.Ακουμπάμε το κοτόπουλο πάνω στη λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο λάδι ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.Αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.Προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κρεμμύδι και το σκόρδο στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε 1 1/2 λάδι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά.Ανακατεύουμε μαζί το μέλι, τη μουστάρδα και το ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 15 λεπτά.Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλους τους χυμούς που έχει βγάλει από πάνω και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.Απολαμβάνουμε!Δες και αυτή τη συνταγή:

Το γεμιστό κοτόπουλο που θα σου ανοίξει την όρεξη!

Photo: recipelar.com

Το άρθρο Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπούτι κοτόπουλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα