Αυτή είναι η σωστή ισορροπία στις σχέσεις σύμφωνα με έρευνες!

13:10 20/12/2019 - Πηγή: iPop

Η ισορροπία στις σχέσεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά μόλις τη βρεις και την πετύχεις, τότε θα είσαι πιο ευτυχισμένος κι εσύ με τον εαυτό σου αλλά και με τον σύντροφό σου.

Πώς θα πετύχεις την ισορροπία στις σχέσεις; Μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 Αμερικάνους έδειξε πως το 85% των ανθρώπων πιστεύει πως το να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου είναι το κλειδί για μια υγιής σχέση ακόμη πιο σημαντικό κι από το να βγαίνεις ραντεβού.

Στην πραγματικότητα, το 41% ανέφερε πως θα χώριζαν από τον σύντροφό τους αν δεν είχαν χρόνο για τον εαυτό τους. Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε απ’

το Elements Massage επίσης αποκάλυψε πως το 82% θεωρεί ότι ένας υγιής χρόνος μακριά απ’ τον σύντροφό τους πραγματικά θα έκανε τη σχέση πιο δυνατή. Και συνολικά πολλοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι λαχταρούν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους και αυτό είναι μια από τις προτεραιότητές τους.

Η μέση ιδανική διάρκεια είναι 51 λεπτά την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα ή περίπου 6 ώρες την εβδομάδα. Συνολικά, το 83% πιστεύει ότι αξίζουν κάποιο self-care και χρόνο για τον εαυτό τους.

Οι πιο κοινές ανασφάλειες σε μια σχέση

Έτσι, πώς οι Αμερικανοί ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό τους;  Βλέπουν τηλεόραση και ταινίες (60%), διαβάζουν βιβλία (56%), ακούν podcasts (42%), κάνουν γυμναστική (38%) και πίνουν τσάι (34%).

Ο χρόνος για τον εαυτό σου και τη φροντίδα του, είναι εξαιρετικά σημαντικός για σένα και το άλλο σου μισό. Θα τα βρεις με τον εαυτό σου, θα έχεις λίγο χρόνο για σένα, θα περάσεις λίγο υγιή χρόνο μακριά από τη σχέση σου, θα εξελιχθείς.

Μπορείς να διαβάσεις βιβλία, να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί, να δεις μια ταινία, να δεις μια φίλη σου ή απλά να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ο χρόνος για τον εαυτό σου είναι εξαιρετικά σημαντικός, πρέπει να τον έχεις και να τον απολαμβάνεις.

Διαβάστε επίσης:

Πότε μια υγιής σχέση δεν σε καλύπτει; Τα σημάδια που αγνοείς

Το άρθρο Αυτή είναι η σωστή ισορροπία στις σχέσεις σύμφωνα με έρευνες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα