Ο Γιάννης Πλακιωτάκης απάντα για τη λίστα των 117 βουλευτών

19:13 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τη λίστα των 117 βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 62 πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στις δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα, καθώς το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα, ο κ.Πλακιωτάκης διευκρινίζει

πως ο ίδιος με σχετική δήλωση από το 2012, έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και διεκδίκηση, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Πλακιωτάκη:

O ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε και υλοποιεί ο κ. Τσίπρας. Θεωρώ αδιανόητο για τον οποιοδήποτε, να έχει τέτοιες παράλογες οικονομικές απαιτήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για τις κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί «υπονόμευσης της δημοκρατίας» δήλωσε:

Ο πολιτικός κόσμος απαιτείται να σταθεί στο ύψος του και να επιδείξει την απαραίτητη σοβαρότητα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της χώρας, που επί πολλά έτη, συστηματικά τορπίλιζε κάθε εκσυγχρονιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου, δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Υπενθυμίζουμε πως με βάση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις των βουλευτών θα αναπροσαρμοστούν και θα αυξηθούν από το 2008 αναδρομικά, εναρμονιζόμενοι με τους μισθούς των δικαστών, όπως όριζε ο νόμος 3691/08.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ο Γιάννης Πλακιωτάκης απάντα για τη λίστα των 117 βουλευτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα