Αυξάνονται τα μέτρα για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στην Ευρώπη

17:55 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Αύξηση των μέτρων για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες που φτάνουν από τη Συρία σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Προσωπικές συνεντεύξεις στη Γερμανία και ανιχνευτές πλαστών διαβατηρίων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι γερμανικές αρχές ξεκινούν από την 1η Ιανουαρίου 2016, να παίρνουν προσωπικές συνεντεύξεις από τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Γερμανία, ανατρέποντας

έτσι την πολιτική της αυτόματης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δηλώνει σχετικά με την εν λόγω απόφαση πως «ο κανονισμός θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής» .

Σημειώνεται πως η Γερμανία, από τις αρχές του 2015, φιλοξενεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του έτους, τον υψηλότερο δηλαδή αριθμό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την βελτίωση των συστημάτων ανίχνευσης, πλαστών συριακών διαβατηρίων τα οποία συχνά εντοπίζονται σε πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ , ζητά με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας με την βελτίωση των συστημάτων που ανιχνεύουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα.

Στην επιστολή του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι έλεγχοι σε ταξιδιωτικά έγγραφα που παρουσιάζουν οι πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ανησυχητικό θέμα.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα και η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει, στη λήψη πιο αυστηρών ελέγχων και κανονισμών για τη χορήγηση ασύλου και αδειών παραμονής σε πρόσφυγες, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η αποθάρρυνση της οικογενειακής επανένωσης, αλλά και την αυστηριοποίηση των κανόνων χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες που φτάνουν στη Νορβηγία.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της Νορβηγίας, οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να αρνούνται την είσοδο στη χώρα σε όποιον δεν έχει θεωρημένο διαβατήριο από χώρα που ανήκει στην Σένγκεν.

The post Αυξάνονται τα μέτρα για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα