Ο “Φίλιππος” κρατάει κλειστά τα σχολεία για δεύτερη μέρα- Χιόνια στην Αττική

18:48 10/3/2022 - Πηγή: iPop

Για δεύτερη μέρα θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που έχει προκαλέσει χιονοπτώσεις. Αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές δομές και όσα περιμένουμε απ’ την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή 11/3 θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Στο
σύνολο της περιφερειακής ενότητας Βόρειου Τομέα ΑττικήςΣε όλη την περιφερειακή ενότητα ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.Στην περιφερειακή ενότητα δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Φυλής, ενώ στον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εξής περιφερειακές ενότητες:

Κεντρικού ΤομέαΠειραιώςΝήσωνΝότιου ΤομέαΔυτικό τομέα Αθηνών

Η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη με βάση τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα, σημειώνει ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων.

Η κατάσταση στους δρόμους και η πορεία της κακοκαιρίας

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών και πάνω με τον έλεγχο των οχημάτων να γίνεται στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Το κύμα κακοκαιρίας χτυπά με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές στα νότια, ενώ καταιγίδες σημειώνονται σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Το κύμα της κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Την ίδια στιγμή, αρκετές περιοχές της βόρειας Αττικής έχουν ντυθεί στα λευκά, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται ανά διαστήματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο “Φίλιππος” κρατάει κλειστά τα σχολεία για δεύτερη μέρα- Χιόνια στην Αττική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα