Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο βρεφικός εγκέφαλος

17:04 24/10/2019 - Πηγή: iPop

Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο βρεφικός εγκέφαλος! Πολύ πριν αρχίσουν να μετράνε δυνατά, τα μωρά καταλαβαίνουν την αριθμητική. 

Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Developmental Science.

Η μελέτη προσπάθησε να απαντήσει σ’ ένα κρίσιμο ερώτημα: Αγνοούν πραγματικά τα παιδιά την έννοια της αριθμητικής πριν βρεθούν στην προσχολική ηλικία;

Οι επιστήμονες

που ειδικεύονται στην οικοδόμηση της αριθμητικής ικανότητας στα παιδιά εργάστηκαν με βρέφη ηλικίας 14 έως και 18 μηνών για την έρευνα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιστήμονες έδειξαν σε μικρά αγόρια και κορίτσια αυτοκινητάκια και σκυλάκια παιχνίδια και μετρούσαν το καθένα φωναχτά ενώ τοποθετούσαν τα παιχνίδια σε ένα κουτί.

Δες ποια συμπεριφορά είναι αυστηρώς ακατάλληλη για μωρά.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι επιστήμονες απλά έδειχναν το κάθε παιχνίδι στα παιδιά, πριν το κρύψουν μέσα στο κουτί.

Η Lisa Feigenson, μια εκ των επιστημόνων, δήλωσε έκπληκτη με τα αποτελέσματα.

Τα μωρά ήταν καλύτερα στο να θυμούνται τον αριθμό των παιχνιδιών που είχαμε κρυμμένα όταν τα είχαμε μετρήσει πρώτα. Όταν δεν τα μετρήσαμε, τα μωρά αντιμετώπιζαν δυσκολία στο να θυμούνται πόσα αντικείμενα βρίσκονταν στο κουτί

Ο βρεφικός εγκέφαλος λειτουργεί μ’ έναν εντυπωσιακό τρόπο!

Όταν τα παιχνίδια μετρήθηκαν, η Feigenson είπε ότι ήταν σαφές ότι τα παιδιά περίμεναν περισσότερα από ένα αντικείμενο να βγουν από το κουτί.

Η μελέτη δείχνει ότι ακόμα και τα βρέφη μπορούν να έχουν μια αίσθηση της αριθμητικής και μπορούν να καταλάβουν ότι τα αντικείμενα γύρω τους είναι συνδεδεμένα με μια ποσότητα.

Έρευνες, όπως η δική μας, δείχνουν ότι τα μωρά έχουν στην πραγματικότητα μια αρκετά εξελιγμένη κατανόηση του κόσμου. Προσπαθούν να βγάλουν νόημα απ’ το τι λένε οι ενήλικες γύρω τους και αυτό περιλαμβάνει και τον τομέα της αριθμητικής

Η ερευνητική ομάδα διεξάγει επίσης μελέτες παρακολούθησης για να διαπιστώσει εάν τα αγγλόφωνα μωρά αντιδρούν όταν κάτι καταμετράται σε μια ξένη γλώσσα και αν η πρακτική της πρώιμης καταμέτρησης οδηγεί σε καλύτερες δεξιότητες αργότερα.

Δες ακόμα:

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι προκαλεί ένα απλό χάδι στο μωρό σου;

Το άρθρο Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο βρεφικός εγκέφαλος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα