Ο χειμώνας στο Ladakh της Ινδίας δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις δει!

23:17 29/8/2021 - Πηγή: iPop

Το Ladakh βρίσκεται στη βόρεια Ινδία και είναι μια περιοχή γεμάτη οροπέδια, λίμνες και οροσειρές μεγάλου υψομέτρου. Εντός της συχνά αμφισβητούμενης περιοχής του Κασμίρ, είναι ένα από τα λίγα μέρη της χώρας όπου ένας φωτογράφος μπορεί να συναντήσει παγωμένες λίμνες και ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες. Ο επαγγελματίας πληροφορικής και φωτογράφος τοπίου Venkitesh Ramachandran έχει καταστήσει τον στόχο του να φωτογραφίσει κρυμμένους πολύτιμους λίθους της Ινδίας – μεταξύ των οποίων και ο χειμώνας στο Ladakh της Ινδίας. Οι απίστευτες

εικόνες του για την περιοχή απεικονίζουν ένα αδιανόητο αλλά όμορφο τοπίο που είναι ταυτόχρονα μοναχικό και αποπνέει δέος.

Ο χειμώνας στο Ladakh της Ινδίας

Ο Ramachandran τράβηξε την πρώτη του φωτογραφία το 2015 ενώ έκανε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Από τότε, έχει κάνει μια σοβαρή μελέτη της φωτογραφίας ταξιδιού και τοπίου χρησιμοποιώντας τη Nikon D750. Αποσπά πορτρέτα της Ινδίας, της πατρίδας του, ενώ ταξιδεύει με την οικογένειά του και έχει επίσης πεζοπορήσει σόλο στα Ιμαλάια στην αναζήτηση του για τις καλύτερες φωτογραφίες. Αυτή η εμπειρία σε ένα ακραίο περιβάλλον τον είχε προετοιμάσει για το χειμώνα στο Ladakh, όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο άνεμος μπορεί να είναι επικίνδυνες για όσους δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία και εξοπλισμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venki (@the_diabolique)

Δεν έχω δει πολλές φωτογραφίες του Ladakh, ειδικά χειμερινές λήψεις. Δεν περίμενα πραγματικά υπέροχη ανατολή ή ηλιοβασίλεμα. Ξέρω ότι τα σύννεφα θα είναι ζοφερά με μερικά αισιόδοξα χρώματα εδώ και εκεί. Έτσι, επικεντρώθηκα περισσότερο στις εκφράσεις της διάθεσης και στον τύπο της μοναξιάς. Αυτές οι εικόνες – γυρίστηκαν σε υψόμετρο έως και 18.000 πόδια – καταγράφουν έναν απομακρυσμένο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων διάσπαρτων ανθρώπινων θεμάτων που πλαισιώνονται από επιβλητικά βουνά.

Τα φυσικά στοιχεία αποτέλεσαν μια πρόκληση στη φωτογράφηση του Ladakh. Ορισμένες λήψεις ήταν δύσκολο να επικεντρωθούν επειδή τα μάτια του φωτογράφου ποτίστηκαν από τον άνεμο ή το τρίποδο ταλαντεύτηκε κάτω από την κάμερα. Άλλες φορές, οι θερμοκρασίες ήταν τόσο κρύες που δεν μπορούσε να αφαιρέσει τα γάντια του για να πιέσει το κλείστρο. Ο άνεμος και το υψόμετρο έκανε επίσης την αναπνοή πιο δύσκολη, αλλά άξιζε τον κόπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venki (@the_diabolique)

Θέλω πραγματικά οι άνθρωποι να εξερευνήσουν την Ινδία, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά κρυμμένα πετράδια. Η συμβουλή μου: πηγαίνετε καλά προετοιμασμένοι καθώς είναι πολύ μεγάλο υψόμετρο και τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά. Πρέπει να είστε σε καλή κατάσταση και να φοράτε τουλάχιστον τέσσερα στρώματα ρούχων για να διατηρείτε τον εαυτό σας ζεστό.

Καθώς είναι προαπαιτούμενο ένα επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης για να παραμείνεις ασφαλής το χειμώνα στο Ladakh, μπορείς να απολαύσεις τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Ramachandran από τα όμορφα τοπία της περιοχής. Μπορείς να παρακολουθήσεις το έργο του στον ιστότοπό του και στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venki (@the_diabolique)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο χειμώνας στο Ladakh της Ινδίας δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις δει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα