Ο άνθρωπος που μας έδειξε πως τίποτα δεν είναι απίθανο: Γιατί ο Olivier Rousteing είναι το όνομα στον χώρο της μόδας που πρέπει να ξέρεις κι εσύ

15:11 28/11/2022 - Πηγή: iPop

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο άρθρο μόδας, οπότε αν ψάχνεις ποια είναι τα καλύτερα παλτό για το 2023 ή για το ποια χρώματα είναι must φέτος τον χειμώνα, θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσεις. Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο θα σου δώσει έμπνευση. Είναι ένα κείμενο αφιερωμένο σε έναν άνθρωπο τον οποίο λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που περπάτησε στη σκηνή του συνεδρίου της Vogue: Change Makers: Fashion-The Road Ahead, τον οποίο δεν

χορταίνεις να τον ακούς να μιλάει. Γιατί αν με ρωτάς, τέτοια πλάσματα χρειαζόμαστε στη ζωή μας, ανθρώπους που μας δίνουν έμπνευση και δύναμη, ανθρώπους που τους θαυμάζουμε για το έργο τους. Έχουν όρεξη να δημιουργήσουν και να ακολουθήσουν το πάθος τους. Ανθρώπους σαν τον Olivier Rousteing.

Ο Olivier Rousteing δε θα ήταν τίποτα αν δεν είναι αποφασισμένος και δεν το λέω εγώ, αλλά ο ίδιος σε αμέτρητες συνεντεύξεις που έχει δώσει. Δουλεύει «24 ώρες το 24ωρο» και του αρέσει να περνά τα Σαββατοκύριακά του στο γραφείο όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος, σκιτσάροντας από μέρα σε νύχτα. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Rousteing ανέλαβε τον γαλλικό οίκο Balmain όταν ήταν μόλις 24 ετών. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός Olivier Rousteing, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας;

Ποιος είναι ο Olivier Rousteing;

Ο Olivier Rousteing είναι Γάλλος σχεδιαστής μόδας που γεννήθηκε το 1986 στη Γαλλία. Λίγο μετά τη γέννησή του οι βιολογικοί του γονείς τον εγκατέλειψαν, οπότε διέμενε σε ορφανοτροφείο απ’ όπου υιοθετήθηκε σε μικρή ηλικία κι έκτοτε μεγάλωσε στο Μπορντό της Γαλλίας προτού μετακομίσει στο Παρίσι για σπουδές στο ESMOD, την Ecole Supérieure des Arts et Techniques de la Mode. 

Το 2003 αποφοίτησε και ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής στο brand Roberto Cavalli. Στη συνέχεια, προήχθη γρήγορα κι έγινε επικεφαλής της γυναικείας συλλογής ready-to-wear ενδυμάτων του ιταλικού brand, όπου κι εργάστηκε πέντε χρόνια ως creative director.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OLIVIER R. (@olivier_rousteing)

Το 2009, ο Olivier Rousteing προσλήφθηκε από την Balmain ως σχεδιαστής για τη σειρά γυναικείων ready-to-wear ενδυμάτων του brand. Συνεργάστηκε στενά με τον Christophe Decarnin, τον creative director του γαλλικού οίκου μόδας από το 2006, χτίζοντας ένα στυλ παρόμοιο με αυτό του μέντορά του. Από τότε ο Olivier Rousteing ακολουθεί μία εξαιρετικά θηλυκή rock and roll αύρα σε οτιδήποτε δημιουργήσει.

Στις 26 Απριλίου 2011, ο 25χρονος Olivier Rousteing αντικατέστησε τον Christophe Decarnin ως creative director για το Balmain, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής τόσο των ανδρικών όσο και των γυναικείων ready-to-wear συλλογών. Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον οίκο Balmain κατά τη διάρκεια των shows Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011 στο Παρίσι.

Γιλέκα με εντυπωσιακές βάτες για τους ώμους, φορέματα με καρφιά, χρυσές και έντονες αποχρώσεις καθόρισαν την πρώτη runway collection του Rousteing. 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;

Υπό την πίεση να συνεχίσει την επιτυχία της Balmain, ο Oliver Rousteing παραμένει στο ροκ chic στυλ για το οποίο είναι γνωστός ο οίκος, φροντίζει να προσθέτει, όμως, τη δική του αίγλη σε κάθε κομμάτι. Παρά την πίεση που δέχθηκε κατάφερε να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που συνάντησε μπροστά του.

«Σήμερα η διαφορετικότητα είναι τόσο μεγάλο θέμα, αλλά όταν ξεκίνησα στη Balmain το 2011, η διαφορετικότητα δεν ήταν μεγάλο θέμα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ήταν κάπως ταμπού – οι άνθρωποι δε μιλούσαν για το χρώμα μου και δεν ανέφεραν από πού κατάγομαι. Ας θυμηθούμε, η Γαλλία έχει να κάνει με την παράδοση. Δεν τους αρέσει να παραβιάζουν τους κανόνες. Ήμουν 24 χρονών όταν ξεκίνησα ως creative director στη Balmain και αποφάσισα να πιέσω για τη διαφορετικότητα και να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι ίσως σήμερα είμαι ο μόνος creative director ενός πολυτελούς γαλλικού brand, φροντίζοντας να έχουμε περισσότερα «χρώματα» στη μόδα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OLIVIER R. (@olivier_rousteing)

Όσον αφορά την διαφορετικότητα ο ίδιος υποστηρίζει:

«Νομίζω ότι κάποιοι πάντα πίστευαν στη διαφορετικότητα, κάποιοι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν μια τάση με έναν τρόπο γιατί δεν θέλουν να είναι οι τελευταίοι. Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος το πιστεύει πραγματικά και ποιος όχι. Έχουμε τόση δουλειά να κάνουμε, για να κάνουμε τη διαφορετικότητα πραγματικότητα κι όχι ένα απλό trend. Δεν είναι μόνο marketing. Είναι ένα πραγματικό βήμα για τον κόσμο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Το καταλαβαίνω όταν είμαι στο αυτοκίνητό μου οδηγώντας στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη, μπορώ να δω brand ομορφιάς με όλα αυτά τα χρώματα, μπορώ να δω διαφορετικά σωματότυπα και χαίρομαι. Πριν από 10 χρόνια, όμως, όταν ξεκίνησα σε αυτόν τον χώρο, δε γνώριζα ούτε ένα brand να το κάνει αυτό. Οπότε πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες να δώσουμε».

Τον γνωρίσαμε στο συνέδριο της Vogue και τον λατρέψαμε αμέσως. Ήταν ο τελευταίος καλεσμένος του συνεδρίου Change Makers και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να μας εμπνεύσει αποκαλύπτοντας τα μυστικά του για το πώς ένας νεαρός δημιουργός μπορεί να αναβιώσει ένα brand και να χτίσει ένα ολόκληρο fashion army, παραμένοντας πάντα αυθεντικός.

 «Ξέρεις τι είναι υπέροχο με τα social media; Το γεγονός ότι ανοίγουν μια πόρτα στον κόσμο. Και αυτή είναι η νέα πολυτέλεια, γιατί αποκλειστικότητα δεν είναι πολυτέλεια», περιέγραψε τη δύναμη των social media, ενώ τράβηξε βίντεο με το κινητό του από το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που τον αποθέωσε.

Παράλληλα, για τα 11 χρόνια του ως αρχηγός του army της Balmain είπε: «Νομίζω ότι είναι σαν μια σχέση. Όταν αρχίζεις να βαριέσαι, έρχεται το διαζύγιο».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Change Makers: Fashion-The Road Ahead κρατήσαμε και μία φράση που είπε σχετικά με τις celebrities που συνεργάζεται. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με καμία celebrity η οποία δεν το εμπνέει, όσο κι αν εκείνη είναι αγαπητή ή δημοφιλής στον κόσμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OLIVIER R. (@olivier_rousteing)

«Το να είσαι ανικανοποίητος σημαίνει ότι θέλεις πάντα να προκαλείς τον εαυτό σου»

Δυστυχώς δεν είχαμε πολλή ώρα για να τον απολαύσουμε, είναι από τους ανθρώπους που θες να σου κρατούν συντροφιά σε καθημερινή βάση και να τους ακούς να μιλούν για ώρες. Όμως υπάρχουν αμέτρητες συνεντεύξεις του για την ζωή του, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την πορεία του στον χώρο της μόδας. Αρκεί ένα απλό googlάρισμα του ονόματός του για να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ένα άλλο συνέδριο της Vogue Forces of Fashion μας είχε αποκαλύψει ποιο είναι το μυστικό της δημιουργίας του. Εκείνος δε δίστασε να απαντήσει πως είναι το να μην ικανοποιείται ποτέ και νομίζω πως είναι μια συμβουλή που πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε.

«Νομίζω ότι η επιτυχία μου οφείλεται στο να μην είμαι ικανοποιημένος. Αλλά νομίζω ότι για κάθε σχεδιαστή ή creative director, το να είσαι ανικανοποίητος σημαίνει ότι θέλεις πάντα να προκαλείς τον εαυτό σου να κάνει κάτι καλύτερο, να κάνει περισσότερα και να μαθαίνει περισσότερα κάθε μέρα. Δεν νομίζω ότι η ικανοποίηση είναι καλή για την τέχνη μας. Νομίζω ότι η δυσαρέσκεια σε προκαλεί κάθε μέρα».

Αυτός είναι, λοιπόν, ο Olivier Rousteing, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη λάμψη και την επιτυχία του οίκου Balmain. Ένας 25χρονος ο οποίος λατρεύει τη μόδα, δε σταματά να μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και με κάθε ευκαιρία μας δίνει την έμπνευση που χρειαζόμαστε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο άνθρωπος που μας έδειξε πως τίποτα δεν είναι απίθανο: Γιατί ο Olivier Rousteing είναι το όνομα στον χώρο της μόδας που πρέπει να ξέρεις κι εσύ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ανθρωπος, ονομα, roberto cavalli, vogue, road, γαλλια, roberto, cavalli, creative, instagram, στυλ, rock, ώμους, ροκ, νέα, fashion, army, media, αθηνα, σημαίνει, θες, οφείλεται, ipop, google, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, instagram, ipop, βιντεο, αυτοκινητο, βημα, δουλεια, θεμα, καθημερινη, καριερα, μοδα, πιεση, φορεματα, χρωματα, ωρα, army, creative, vogue, αγωνες, αρθρο, αιγλη, ανθρωπινα δικαιωματα, αυρα, αφιερωμενο, γεγονος, γονεις, δυναμη, δειτε, δικη, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εμπνευση, επιτυχια, ερχεται, ετων, τεχνη, ζωη, ηλικια, θες, οικο, κειμενο, κινητο, λαμψη, μυστικο, μυστικα, νεα υορκη, νυχτα, παντα, οικος, οφείλεται, παιδικα, παθος, παρισι, πορτα, ροκ, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, στυλ, ταση, τι ειναι, χρωμα, ωρες, cavalli, δικαιωματα, road, fashion, κομματι, media, μπροστα, roberto, rock, roberto cavalli, σημαίνει, σκηνη, σωστο, θεματα, υπεροχο, ώμους, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Olivier Rousteing,