Ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι το μυστικό για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα – Χρήσιμα tips για να τον επιτύχεις!

20:16 27/11/2022 - Πηγή: iPop

Ρώτα όποιον θέλεις, ακόμα και τον καλύτερο δερματολόγο του πλανήτη και θα σου απαντήσει πως ο βαθύς και διπλός καθαρισμός είναι το σημαντικότερο βήμα στην ρουτίνα περιποίησής σου! Και έχει και δίκιο! Είναι ενδελεχής και σου χαρίζει λαμπερή και νεανική επιδερμίδα! Τι σκέφτεσαι και δεν τον έχεις εφαρμόσει ακόμα;

Αναρωτιέσαι αν αξίζει ή όχι ο διπλός καθαρισμός; Τότε σκέψου το εξής: Κάθε βήμα περιποίησης μετά τον καθαρισμό είναι περιττό εάν δεν αφαιρέσεις σωστά όλα τα υπολείμματα που εμποδίζουν τα προϊόντα να λειτουργούν αποτελεσματικά. Σε τελική ανάλυση, ένας ορός δεν θα κάνει τα μαγικά του

αν τοποθετηθεί πάνω από κάποιο κονσίλερ που έχει απομείνει.

Στην πραγματικότητα, αυτό το βήμα που αγνοείς είναι και το σημαντικότερο για να πετύχεις ένα πιο καθαρό, απαλό και λαμπερό δέρμα.

Cold water καθαρισμός προσώπου – Πώς μπορεί να σώσει τον πλανήτη και την επιδερμίδα σου;

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός προσώπου;

Με καταγωγή από την Ασία, ο διπλός καθαρισμός είναι μια ρουτίνα δύο βημάτων, η οποία περιλαμβάνει πρώτα την αφαίρεση του μακιγιάζ, του SPF και των καθημερινών υπολειμμάτων στην επιφάνεια του δέρματος πριν από έναν δεύτερο καθαρισμό που απομακρύνει τους ρύπους και εισχωρεί βαθιά μέσα στους πόρους.

Μόνο μετά τον δεύτερο καθαρισμό καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου και δε δέχομαι σαν δικαιολογία ότι ανησυχείς για την απομάκρυνση του δερματικού φραγμού, καθώς η υπερβολική κι όχι η σωστή περιποίηση οδηγεί σε κάτι τέτοιο.

Πώς θα επιτύχεις τον διπλό καθαρισμό;

Ο διπλός καθαρισμός είναι σημαντικό να γίνει μόνο τη νύχτα, καθώς μια υπερβολική ρουτίνα καθαρισμού μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά έλαια που το κρατούν λιπαρό, όσο χρειάζεται, και ελαστικό.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το καθαριστικό που χρησιμοποιείς, είναι σημαντικό να ταιριάζει και στον τρόπο ζωής σου, αλλά και στον τύπο του δέρματός σου.

Αν με ρωτάς, τα καλύτερα καθαριστικά είναι εκείνα που περιλαμβάνουν έλαια και μικκυλιακό νερό, προσκολλώνται ακόμη και στο πιο επίμονο μακιγιάζ και το υπερβολικό σμήγμα που έχει συσσωρευτεί στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Pexels

Αφού, λοιπόν, καθαρίσεις την επιδερμίδα σου την πρώτη φορά, πρέπει να περάσεις στη δεύτερη φάση, η οποία αφορά τον καθαρισμό του δέρματός σου κι όχι των υπολειμμάτων που έχουν συσσωρευτεί πάνω του.

Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, αντί να χρησιμοποιείς προϊόντα «βαριάς» χρήσης, προτίμησε να βασιστείς σε θρεπτικά καθαριστικά.

Μπορούν όλοι οι τύποι δέρματος να επωφεληθούν από έναν διπλό καθαρισμό;

Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τον διπλό καθαρισμό, αλλά, εάν είσαι επιρρεπής στην ακμή, είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα καθαριστικά με βάση το λάδι και να χρησιμοποιήσεις ένα σαπούνι με σαλικυλικό οξύ.

Όσα πρέπει να κάνεις το βράδυ για να ξυπνάς με φρέσκο και λαμπερό δέρμα κάθε πρωί!

Το σαλικυλικό οξύ προσφέρει απολέπιση, καθώς διατηρεί τους πόρους καθαρούς και διαλύει το νεκρό δέρμα, τα έλαια και τα υπόλοιπα υπολείμματα που προκαλούν ακμή.

Ό,τι κι αν κάνεις, λοιπόν, μέσα στην ημέρα σου πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να παραλείψεις τον διπλό καθαρισμό. Ναι, απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά το δέρμα σου θα σε ευχαριστήσει και θα σε ανταμείψει με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η βραδινή συνήθεια θα επιτρέψει επίσης σε ορούς, ενυδατικές κρέμες και χρήσιμα συστατικά να διεισδύσουν πιο εύκολα στο δέρμα. Είναι πραγματικά τόσο απλό και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι το μυστικό για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα – Χρήσιμα tips για να τον επιτύχεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα