Ο Najim Laachraoui είναι ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών;

20:13 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Πληροφορίες που μεταδίδει η γαλλική Le Monde, κάνουν λόγο πως ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών και ότι πρόκειται για τον Najim Laachraoui, τον άνδρα με το καπέλo, ο οποίος μέχρι πρότινος καταζητούνταν.

Η Le Monde μεταδίδει ότι η ταυτοποίηση έγινε μέσω του DNA του τρομοκράτη.

Οι προηγούμενες πληροφορίες ήθελαν τον Najim Laachraoui

να μην έχει πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του στο αεροδρόμιο και να έχει διαφύγει, ενώ οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Εάν οι παραπάνω πληροφορίες αποδειχθούν αληθείς, τότε οι αρχές θα κληθούν να εντοπίσουν τον άνδρα που βρίσκεται δίπλα στον Ibrahim el-Bakraoui και δεν πυροδότησε την βόμβα του, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν ταυτοποιηθεί.

Θυμίζουμε πως ο Ibrahim el-Bakraoui (ο ένας εκ των δύο αντρών με τα μαύρα γάντια που απεικονίζονται στην φωτογραφία του αεροδρομίου) θεωρείται πως ήταν υπεύθυνος για την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Zaventem το πρωί της Τρίτης.

Ο αδελφός του Khalid ανατινάχθηκε σ’ ένα βαγόνι του μετρό των Βρυξελλών στο σταθμό Maelbeek, δήλωσε ο Van Leeuw. Δύο ακόμα άνδρες έχουν καταγραφεί από τα πλάνα του CCTV.

Η διαθήκη του Ibrahim el-Bakraoui έγραφε:

Πάντα στο τρέξιμο, μην ξέροντας τι να κάνω πια, με αναζήτησαν παντού, δεν είναι ασφαλές πουθενά πια και ότι αν ο ίδιος περίμενε λίγο ακόμα κινδύνευε να καταλήξει σ’ ένα κελί

Η προειδοποίηση του Ερντογάν

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό ότι ένας από τους δράστες των Βρυξελλών είχε συλληφθεί το καλοκαίρι στην Τουρκία και είχε απελαθεί στο Βέλγιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε εν συνεχεία:

Οι τουρκικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους ότι επρόκειτο για μαχητή του ΙΚ. Ενημερώσαμε την πρεσβεία των Βρυξελλών για την διαδικασία απέλασης του δράστη με σημείωμα στις 14 Ιουλίου του 2015. Ωστόσο, οι Βέλγοι άφησαν ελεύθερο τον δράστη παρά την απέλασή του

Ο Guardian μεταδίδει πως έπειτα με επικοινωνία του με Τούρκο αξιωματούχο επιβεβαίωσε πως το άτομο που είχε συλληφθεί στην Τουρκία ήταν ο Ibrahim el-Bakraoui.

Ο αξιωματούχος είπε πως ο δράστης είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015, μια εβδομάδα μετά την άφιξή του στην Αττάλεια από ευρωπαϊκό προορισμό κι αφού είχε ταξιδέψει από την Αττάλεια στο Γκαζιαντέπ.

Δεν συνελήφθη με βάση πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες, αλλά επειδή υπήρχαν υποψίες ότι συνδέεται με ξένα δίκτυα μαχητών.

Αφού συνελήφθη, στις 14 Ιουλίου ενημερώθηκαν οι βελγικές και ολλανδικές αρχές. Οι βελγικές αρχές στις 20 Ιουλίου ενημέρωσαν πως τον είχαν συλλάβει επίσης, αλλά τον άφησαν ελεύθερο καθώς δεν είχαν στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύεται η σύνδεσή του με την τρομοκρατία.

Η Τουρκία έστειλε απάντηση και πάλι ενημερώνοντας ότι ο δράστης φέρεται να είναι μαχητής με διασυνδέσεις στη Συρία.

Τελικά ο Bakraoui απελάθηκε στην Ολλανδία, έπειτα από δικό του αίτημα, όμως μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Ε.Ε.

Σε επιδρομή που έγινε στις Βρυξέλλες βρέθηκε ένα λάπτοπ στο οποίο φέρεται να υπήρχε σημείωμα του ίδιου που έγραφε ότι τον δεν ήθελε να καταλήξει στη φυλακή, ενώ είχε καταλάβει ότι η αστυνομία τον υποπτεύεται.

Το ΑP έκανε αργότερα διόρθωση στις δηλώσεις του Ερντογάν, λέγοντας πως ο δράστης είχε απελαθεί στην Ολλανδία κι όχι το Βέλγιο.

Σε μια επιδρομή στη συνοικία των Βρυξελλών του Schaerbeek την Τρίτη το βράδυ η αστυνομία βρήκε 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ακετόνης, 30 λίτρα οξυγονωμένο νερό, πυροκροτητές, μια βαλίτσα γεμάτη με βίδες και καρφιά, καθώς και υλικά όπως πλαστικά κουτιά τα οποία απαιτούνται για να πακεταριστούν τα εκρηκτικά.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των θυμάτων των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Με τις βελγικές εισαγγελικές αρχές να επισημαίνουν πως οι διαδικασίες για την αναγνώριση των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου, σε κεντρικά σημεία της βελγικής πρωτεύουσας, στη δημοσιότητα έρχεται σιγά-σιγά η τραγική λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

The post Ο Najim Laachraoui είναι ο δεύτερος καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα