Χρειαζόμαστε μία «ένωση ασφάλειας» δηλώνει ο Γιούνκερ

19:05 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Μία «ένωση ασφάλειας» δήλωσε ότι χρειάζεται η Ε.Ε. ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και επανέφερε το θέμα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, μία μέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Μία μέρα μετά τις επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης που στέρησαν τη ζωή σε πάνω από 30 άτομα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ζήτησε πιο στενή συνεργασία των χωρών για να αντιμετωπιστεί

η τρομοκρατία και υοπογράμμισε πως υπάρχει άμεση ανάγκη στην Ευρώπη για μια «ένωση ασφάλειας» ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή.

Αισθανόμαστε ότι εκτός από την οικονομική – νομισματική, την ενεργειακή και την τελωνειακή ένωση, χρειαζόμαστε και μια ένωση ασφαλείας. Χρειαζόμαστε όλα τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να την πετύχουμε

Ο Κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή είχε καταλήξει σε προτάσεις, για την, μεταξύ άλλων, προστασία των εξωτερικών συνόρων, ελπίζοντας ότι οι χώρες της ΕΕ θα τις υιοθετήσουν σύντομα.

Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβριο του 2015 η Επιτροπή είχε καταθέσει πρόταση για την συνοριοφυλακή και την ακτοφυλακή της ΕΕ.

Μητρώα επιβατών από τις αεροπορικές εταιρείες

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εμάνουελ Βαλς, υπενθύμισε πως γίνονται εκκλήσεις για την ταχεία έγκριση της οδηγίας για τα μητρώα με τα ονόματα επιβατών.

Η συγκεκριμένη οδηγία ουσιαστικά υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρίες να παραδίδουν στις χώρες της ΕΕ τα δεδομένα των επιβατών τους.

Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Ένα μέσο που επιτρέπει στις χώρες να εντοπίσουν και να παρακολουθούν τους τρομοκράτες. Διακυβεύεται το μέλλον της Σένγκεν

The post Χρειαζόμαστε μία «ένωση ασφάλειας» δηλώνει ο Γιούνκερ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα