Ο 15Αύγουστος στην Αθήνα θα σε βρει στο Θέατρο Χυτήριο παρέα με τα «Φτηνά Τσιγάρα» – Η ταινία ωδή στους ανεκπλήρωτους έρωτες και στα φιλιά που δεν δόθηκαν ποτέ

17:04 14/8/2022 - Πηγή: iPop

Ένα βράδυ του Αυγούστου στην άδεια Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Δύο άνθρωποι συναντώνται, μιλούν για τις ζωές τους και ερωτεύονται. Τα «Φτηνά Τσιγάρα» προσφέρουν μια ποιητική ματιά τόσο στο θέμα του έρωτα όσο και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και είναι η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία που δεν πρέπει να χάσεις.

Όταν η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη κυκλοφόρησε το μακρινό 2000, δεν πήρε την αναγνώριση που της αξίζει. Σταδιακά, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, απέκτησε μια ανεξήγητη προβολή και αγαπήθηκε από το κοινό. Και πλέον, δεν υπάρχει Αύγουστος στην Αθήνα χωρίς Φτηνά Τσιγάρα.

Τα Φτηνά Τσιγάρα μας δίδαξαν πως οι καλοκαιρινοί έρωτες της Αθήνας τελικά υπάρχουν, αρκεί να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της, τη στιγμή που τα λιγοστά ταξί περιμένουν να ανάψει πράσινο για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Φτηνά Τσιγάρα: Υπόθεση

Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη.

Ταυτόχρονα βλέπουμε να διαδραματίζονται σκηνές από την καθημερινή του ζωή κυρίως σ’ ένα σοφιστικέ cafe, στο διαμέρισμα ενός φίλου του ή σε μια υπόγεια διάβαση, τόπο ραντεβού με δύο μαφιόζους, που θυμίζουν περισσότερο φιγούρες κωμωδίας.

Μία ταινία «διαφορετική», «περίεργη» έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς, όμως αν λατρεύεις την ποίηση σίγουρα δεν θα σου βγει ποτέ από το μυαλό.

Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να παραλειφθεί η μουσική της ταινίας, η οποία ανήκει στον συνθέτη Παναγιώτη Καλατζόπουλο και φυσικά η φωνή της Έλλης Πασπαλά, στα τραγούδια «Λευκό μου Γιασεμί» και «Το Δάκρυ».

Η ταινία προβάλλεται στις 15 Αυγούστου στο Θέατρο Χυτήριο, ώρα 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αν δεν την έχεις δει, κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου. Αν την έχεις δει, δες την ξανά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο 15Αύγουστος στην Αθήνα θα σε βρει στο Θέατρο Χυτήριο παρέα με τα «Φτηνά Τσιγάρα» – Η ταινία ωδή στους ανεκπλήρωτους έρωτες και στα φιλιά που δεν δόθηκαν ποτέ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
15Αύγουστος, Αθήνα, Θέατρο Χυτήριο, Φτηνά Τσιγάρα –,15avgoustos, athina, theatro chytirio, ftina tsigara –