Νόσησες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου; Δες πότε πρέπει να κάνεις την δεύτερη και την τρίτη

17:08 12/12/2021 - Πηγή: iPop

Τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα σε ότι αφορά τον εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά καθώς νέες έρευνες δημοσιεύονται και νέα στοιχεία μπορεί να ανατρέψουν όσα γνωρίζαμε. Μέχρι στιγμής, προβλέπεται πως όσοι έχουν ολοκληρώσει τις δύο πρώτες δώσεις του εμβολιασμού συνίσταται να προχωρήσουν στην τρίτη, τρεις μήνες μετά από την δεύτερη. Τι συμβαίνει όμως εάν νόσησες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου;

Νέα Μέτρα: Ποιοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα 13/12;

Τι να κάνεις εάν νόσησες
μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Η νόσηση μετά την πρώτη δόση, κατά το διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολαβούν μέχρι την πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης είναι συχνό φαινόμενο καθώς ο οργανισμός δεν έχει προλάβει να αναπτύξει αντισώματα που θα σε προστατέψουν από τον κορονοϊό. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναβάλεις την προγραμματισμένη δεύτερη δόση σου καθώς πλέον έχεις αναπτύξει ήδη αντισώματα από τον ιό. Πότε όμως πρέπει να κάνεις την δεύτερη και πλέον και την τρίτη δόση;

Επίσημη ανακοίνωση: Τόση διάρκεια θα έχει το πιστοποιητικό νόσησης

Νόσηση μετά την πρώτη δόση εμβολίου

Εάν έχεις κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με τα εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και έπειτα νοσήσεις συστήνεται εμβολιασμός 3 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Όσον αφορά την τρίτη δόση, συστήνεται 3 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα η αναμνηστική δόση αυξάνει κατά 20 φορές το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και τριπλασιάζει τον αριθμό των μνημονικών Τ και Β λεμφοκυττάρων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Νόσησες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου; Δες πότε πρέπει να κάνεις την δεύτερη και την τρίτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα