Αυτό είναι το απόλυτο trend στην υγιεινή διατροφή για το 2022 που θα έχουμε όλοι στο ψυγείο μας

13:43 12/12/2021 - Πηγή: iPop

Το 2022 πλησιάζει και οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τις προβλέψεις τους για τα απόλυτα food trends της νέας χρονιάς. Ενώ βλέπουμε την vegan κουζίνα κερδίζει συνεχώς έδαφος, τα υποκατάστατα των ζωικών προϊόντων δεν σταματούν να κυκλοφορούν στην αγορά. Ένα τέτοιο προϊόν θα είναι και το No1 trend στις κουζίνες μας την νέα χρονιά, και μάλιστα πρόκειται για ένα γάλα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ,

το γάλα πατάτας!

Nέα έρευνα καταρρίπτει για πάντα τον μύθο πως το πρωινό σε βοηθά να χάσεις βάρος

Γάλα πατάτας: Το απόλυτο food trend του 2022

Σύμφωνα με μια έκθεση του βρετανικού κολοσσού λιανικής Waitrose σχετικά με τις τάσεις στα τρόφιμα που θα φτάσουν στα πιάτα μας το επόμενο έτος, αυτή η γαστρονομική παρατυπία έχει όλες τις πιθανότητες να βρει το δρόμο της στα φλιτζάνια του καφέ μας. Το γάλα από το ταπεινό λαχανικό πρόκειται να είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις του 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του σούπερ μάρκετ Food and Drink.

Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι η ιδέα για το γάλα πατάτας προέκυψε το 2017 όταν η Eva Tornberg, ερευνήτρια τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει μια μέθοδο για να εξάγει ένα αναπάντεχο ρόφημα που μοιάζει με γάλα από την πατάτα. Το πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα προήλθε από την ανάμειξη αυτού του κοινού λαχανικού με κραμβέλαιο και τη θέρμανση του.

Η ακριβής συνταγή για το γάλα πατάτας παραμένει μυστική αλλά το θολό υγρό φτιάχνεται με το βράσιμο των πατατών, την ανάμειξή τους με κραμβέλαιο και την προσθήκη φυσικών αρωμάτων και βιταμινών. Μπορείς να το προσθέσεις σε τσάι και καφέ, να το πιεις κρύο ή να το προσθέσεις σε κοκτέιλ. Μπορείς επίσης να μαγειρέψεις με αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να προστεθεί σε τηγανίτες ή δημητριακά ή να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις μια σάλτσα. Γευστικά; Λέγεται ότι είναι λείο, με ελαφρώς βουτυρώδη γεύση και έχει πηχτή, κρεμώδη σύσταση.

Ένα φαγητό και ένα ποτό που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν είναι (πάντα)

Γάλα πατάτας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αναφέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάλακτος πατάτας, ένας ειδικός σε θέματα υγείας στο Natural Savvy, ο Andrea Donsky λέει ότι το γάλα πατάτας έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ειδικά για όποιον έχει τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αυτισμό. Ο Donsky λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή το γάλα πατάτας είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, χωρίς καζεΐνη, χωρίς λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και χωρίς σόγια.

Από την αρνητική πλευρά, ο Donsky λέει ότι το γάλα πατάτας δεν περιέχει πρωτεΐνη και ότι εάν φτιάξεις το δικό σου γάλα πατάτας, δεν θα παρέχει το ίδιο επίπεδο θρεπτικών συστατικών που διατίθενται στις εμπλουτισμένες εμπορικές μάρκες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό είναι το απόλυτο trend στην υγιεινή διατροφή για το 2022 που θα έχουμε όλοι στο ψυγείο μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα