Νομοθετική ρύθμιση για αυξημένη διαφάνεια στα Πόθεν Έσχες

15:35 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Τροπολογία που εστιάζει στην αυξημένη διαφάνεια στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Να σημειωθεί, πως η εν λόγω τροπολογία αναμένεται να τεθεί ως προς ψήφιση μαζί με το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

το βράδυ της Πέμπτης.

Τι αναφέρει;

Επιβάλλει στους υποχρεωτικώς ελεγχόμενους των δηλώσεων Πόθεν Έσχες να καταθέτουν και συνοδευτικά έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν τις δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασής τους.

Ποιους δεν αφορά η ρύθμιση;

Όλους όσους καταθέτουν δηλώσεις και ελέγχονται δειγματοληπτικώς, αλλά τους κρατικούς λειτουργούς, όπως και τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε τομείς που συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

Ποιοι περιλαμβάνονται σ΄αυτούς;

Ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης, οι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές, οι αιρετοί της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, οι εισαγγελείς και οι δικαστές των Ανώτατων Δικαστηρίων, τα ανώτατα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ποιοι υποχρεούνται να καταθέτουν τα συνοδευτικά έγγραφα;

Οι ιδιοκτήτες, όπως και οι μέτοχοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και τα διευθυντικά στελέχη των εν λόγω επιχειρήσεων.

Αφού πραγματοποιηθεί η ψήφιση να σημειωθεί, πως αναμένεται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία και θα εξειδικεύει τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν από τους υπόχρεους.

photo:©INTIMEnews /INTIMEnews

The post Νομοθετική ρύθμιση για αυξημένη διαφάνεια στα Πόθεν Έσχες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα