Στη Βουλή και το τελευταίο προαπαιτούμενο- Ο αγώνας δρόμου τώρα ξεκινά

14:35 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Bουλή και το τελευταίο προαπαιτούμενο που στόχο έχει να ξεκλειδώσει η δόση των 2,8 δις ευρώ. Ο αγώνας δρόμου τις Κυβέρνησης που θα κορυφωθεί στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου τώρα ξεκινά.

Θυμίζουμε, πως προαπαιτούμενα για την δόση των 2,8 δις ευρώ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Εκεί, οι Θεσμοί θα παρέχουν ενημέρωση στους ΥΠΟΙΚ

σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που έχει εκδοθεί;

Η επιτυχής ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που απομένουν

Πότε θα εκταμιευθεί η δόση;

Τα 2,8 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τι αφορά το τελευταίο προαπαιτούμενο που κατατέθηκε στη Βουλή;

Την αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, από την αναπροσαρμογή του ύψους του λεγόμενου Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιβάλλεται στους προμηθευτές ενέργειας.

Η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξηγεί:

Η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει από την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017

Και σημειώνει ότι «η αναπροσαρμογή έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017».

Τι συζητείται στη Βουλή την Πέμπτη;

Από το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η επίμαχη τροπολογία για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία θα τεθεί σε ψήφιση το βράδυ.

Να τονίσουμε, πως τα προαπαιτούμενα αποτελούν νόμο του κράτους από τις 27 Σεπτεμβρίου που υπερψηφίστηκαν απ’ την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. 152 βουλευτές είπαν ναι επί της αρχής και 141 ψήφισαν όχι.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Στη Βουλή και το τελευταίο προαπαιτούμενο- Ο αγώνας δρόμου τώρα ξεκινά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα