Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Στόχος μας είναι να μη χάσουμε μία μεγάλη ευκαιρία»- Αναλυτικά η διαδικασία

15:22 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις για τις κινήσεις της Κυβέρνησης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την Πέμπτη υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου. Χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός δήλωσε, πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να μη χάσει η χώρα την ευκαιρία της.

Υποδεχόμενος τα μέλη της Επιτροπής ο Πρωθυπουργός τόνισε:

Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική, εξ ου κι εσείς είστε εδώ, εκπροσωπείτε, όχι μόνο

διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά εκπροσωπείτε και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία

Και πρόσθεσε: «Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις».

«Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική» φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Για τη διαδικασία:

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε, πως στόχος είναι να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία έτσι ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες «ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου».

Και συμπλήρωσε:

«Θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ζωής».

Να σημειωθεί, πως ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής που αμέσως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και σημείωσε πως «δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους».

Ποια είναι η αποστολή της Επιτροπής;

Η διοργάνωση θεματικών συζητήσεων και εκδηλώσεων διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σ όλους τους δήμους της χώρας.

Τονίζουμε, πως ο διάλογος αναμένεται να διεξαχθεί μέσω ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει τις προτάσεις του.

Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από τη δημόσια διαβούλευση των πολιτών αναμένεται να συγκεντρωθούν με τη διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση, η Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου τα οποία και θα παραδώσει σε έκθεσή της σε ειδική Επιστημονική Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρχει μια τελική επεξεργασία.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρά ονόματα στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Τσίπρας για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Στόχος μας είναι να μη χάσουμε μία μεγάλη ευκαιρία»- Αναλυτικά η διαδικασία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα