Νέους καταυλισμούς με σπιτάκια αντί για σκηνές προανήγγειλε ο Μουζάλας

08:17 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Στη δημιουργία νέων καταυλισμών οι οποίοι θα έχουν σπιτάκια αντί για σκηνές μίλησε ο Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας πως μετά την Ειδομένη, προτεραιότητα έχει το Ελληνικό.

«Τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών μεσπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν το Σεπτέμβρη. Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και

πληθυσμιακών δεδομένων», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η μεταφορά των προσφύγων απ’ το Ελληνικό, συμπλήρωσε, είναι άμεση προτεραιότητα και θα γίνει μόλις βρεθούν νέες θέσεις.

Σχετικά με το άσυλο, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε: «Οι διαδικασίες ασύλου προχωρούν, σε σχέση με το πού ήμασταν. Κάθε μέρα εξετάζονται 50 περιπτώσεις και από τις 6 Ιουνίου συνεργεία θα επισκέπτονται όλες τις δομές για το άσυλο».

800 θέσεις υποδοχής για το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προανήγγειλε επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε λογικοί στο τι ταχύτητες μπορούμε να αναπτύξουμε», φάνηκε ικανοποιημένος απ’ την πορεία των πραγμάτων όσον αφορά το προσφυγικό και σημείωσε πως η Ελλάδα από εκεί που δεν είχε καθόλου δομές, ξαφνικά έπρεπε μέσα σε διάστημα δύο μηνών να διαχειριστεί 55.000-60.000 πρόσφυγες.

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στη σημασία της επιτυχίας της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας, λέγοντας πως είναι απαραίτητη για αίσιο τέλος στην προσφυγική κρίση. Πάντως, πρόσθεσε, πως η μείωση των ροών στην Ελλάδα δεν ευθύνεται στο ΝΑΤΟ, αλλά στην εφαρμογή της συμφωνίας.

The post Νέους καταυλισμούς με σπιτάκια αντί για σκηνές προανήγγειλε ο Μουζάλας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα