Αγώνας δρόμου για κλείσιμο της αξιολόγησης- Τι συμφωνήθηκε για ΕΚΑΣ και «κόκκινα δάνεια»

07:42 31/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε αγώνα δρόμου έχει μπει η ελληνική Κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, καθώς, μπορεί στο Eurogroup να επετεύχθη συμφωνία, όμως η αξιολόγηση δεν έκλεισε τυπικά καθώς εκκρεμούσαν ορισμένα ζητήματα, όπως το ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα δάνεια».

Ο Ε. Τσακαλώτος είχε την Δευτέρα μπαράζ τηλεφωνημάτων με Ευρωπαίους. Κατά τις επαφές του φέρεται πως συμφωνήθηκαν τα εξής:

Κατάργηση ΕΚΑΣ για 100.000 συνταξιούχους από την 1/6/2016 κι όχι 1/1/2016, για να μην επιστραφεί αναδρομικά.Πώληση σε ξένα funds και των «κόκκινων
δανείων» που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου. Εξαιρούνται όμως τα δάνεια των πυρόπληκτων.

Οι δανειστές επέμειναν στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, παρά την επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ο οποίος έλεγε ότι ορισμένα μέτρα δεν γίνεται να ψηφιστούν. Μάλιστα η άρνηση φέρεται να δημιούργησε απλά νεύρα, ενώ φήμες υπάρχουν ότι ενδέχεται να καθυστερήσει η δόση.

Στόχος της Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου με τροπολογίες την Τετάρτη ή την Πέμπτη, το οποίο θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

Σημειώνεται πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσαν την επιστολή του κ. Τσακαλώτου προς του κ.κ. Μοσκοβισί, Τόμσεν και Κερέ.

Αυτό που επιδιώκει τώρα η Κυβέρνηση είναι να μη δεσμευτεί προκαταβολικά για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, να «ξεπαγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια και να μην καταργηθούν οι συντάξεις σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αγώνας δρόμου για κλείσιμο της αξιολόγησης- Τι συμφωνήθηκε για ΕΚΑΣ και «κόκκινα δάνεια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα