Νέο δράμα για την βασιλική οικογένεια της Δανίας – Γιατί η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τους τίτλους από τέσσερα εγγόνια της;

11:28 29/9/2022 - Πηγή: iPop

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η μοναδική πλέον βασίλισσα της Ευρώπης που εκτελεί τα καθήκοντά της και η μακροβιότερη μονάρχης της ηπείρου μας, αφαίρεσε τους τίτλους από τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού.

Ο επίσημος λόγος για αυτή την απόφαση είναι προκειμένου τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Joachim, να μπορέσουν να ζήσουν πιο φυσιολογικές ζωές. Ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει κι άλλες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη, σημείωσε το παλάτι, ανακοινώνοντας

την απόφαση.

Ο σπειροειδής πύργος σε δάσος της Δανίας κι ένας περίπατος ανάμεσα στα δέντρα!

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: Τι δήλωσε η Κόμισσα;

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι του πρίγκιπα Joachim θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του Κόμη και της Κόμισσας του Monpezat, ενώ οι προηγούμενοι τίτλοι τους Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Δανίας παύουν να υφίστανται», ανακοινώθηκε από το παλάτι.

Ο πρίγκιπας Joachim έχει τέσσερα παιδιά από δύο γάμους: τον Nikolai, τον Felix, τον Henrik και την Αθηνά, ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Με την απόφασή της, η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους ζωή χωρίς να περιορίζονται από τις υποχρεώσεις που έχει μια στενή σχέση με τον Βασιλικό Οίκο όπως υπονοεί ένας θεσμός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η απόφαση της βασίλισσας είναι σύμφωνη με παρόμοιες αλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει άλλοι βασιλικοί οίκοι τα τελευταία χρόνια με διαφορετικούς τρόπους», προστίθεται.

Ταξίδεψε μαζί μας στα ωραιότερα παλάτια του κόσμου μέσα από 12 φωτογραφίες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη denmark.royal.family (@denmark.royal.family)

Η Κόμισσα Αλεξάνδρα, η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Joachim αποκάλυψε στα δανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι ήταν «σοκαρισμένη» από την απόφαση.

«Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», δήλωσε η μητέρα τους. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους», συμπλήρωσε.

Τα άλλα τέσσερα εγγόνια της βασίλισσας, που γεννήθηκαν από τον διάδοχο του θρόνου Frederik θα διατηρήσουν τους τίτλους τους, αλλά όταν ενηλικιωθούν, μόνο ο μελλοντικός βασιλιάς, ο πρίγκιπας Christian, θα λάβει οικονομικά προνόμια, σύμφωνα με απόφαση του 2016.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέο δράμα για την βασιλική οικογένεια της Δανίας – Γιατί η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τους τίτλους από τέσσερα εγγόνια της; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα