«Blonde»: Η τραγική φιγούρα της Marilyn Monroe στη νέα ταινία-εκδοχή της ιστορίας του Netflix

20:42 28/9/2022 - Πηγή: iPop

Κλείστε τα μάτια σας κύριε Πρόεδρε, γιατί τα πράγματα πρόκειται να γίνουν καυτά! Η ταινία του Netflix για την ζωή της Marilyn Monroe έχει κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα και έχει χαρακτηριστεί ως NC-17. Το Blonde του Netflix, με δείκτη καταλληλότητας αντιπροσωπευτικό του spicy περιεχομένου του, έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Σε σκηνοθεσία Andrew Dominik και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce

Carol Oates, η ταινία δεν διστάζει να ασχοληθεί με μερικά από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια της ζωής της Monroe, καθώς και την ιδιότητά της ως σύμβολο του σεξ.

Το Blonde, βρίσκει την πρωταγωνίστρια του, Ana de Armas, στο καλύτερο σημείο της καριέρα της. Η ηθοποιός ενσαρκώνει ένα από τα πιο εικονικά πρόσωπα στην ιστορία του Hollywood, σε μια μυθιστορηματική αφήγηση που διαχωρίζει και εξερευνά την δημόσια και ιδιωτική περσόνα της Marilyn.

Πριν από την Νταϊάνα, υπήρχε μια άλλη ξανθιά, της οποίας ο ισχυρός συνδυασμός ευθραυστότητας και ομορφιάς προκάλεσε οίκτο και λαγνεία. Όπως το περσινό «Spencer», το «Blonde» στοχεύει να απαθανατίσει τον τρόμο που υπάρχει στη ζωή μιας διάσημης γυναίκας. Εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες: Ενώ το δράμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν ένας όμορφος εφιάλτης, το απίστευτο νέο δράμα της Μέριλιν είναι μια βάναυση δυστυχία.

Λίγα λόγια για το Blonde του Netflix

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates, το «Blonde» παρουσιάζει τη Norma Jeane ως ένα 7χρονο κορίτσι που επιζεί από ένα τραυματικό γεγονός και μένει ουσιαστικά ορφανό όταν η ψυχικά άρρωστη μητέρα της νοσηλεύεται. Η ταινία γρήγορα μετατοπίζεται στην ενήλικη Norma Jeane που ξεκινάει μια καριέρα ηθοποιού, υιοθετώντας την περσόνα της Marilyn. Για να τα πετύχει όλα αυτά η ανερχόμενη ηθοποιός θα πρέπει να υποταχθεί σεξουαλικά σε ένα ισχυρό παράγοντα της βιομηχανίας των ταινιών.

Καθώς η Μέριλιν γίνεται μια τεράστια διασημότητα, η Norma Jeane δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει όταν τα φώτα σβήνουν. Παλεύοντας με τα ναρκωτικά και την πολυτάραχη ερωτική της ζωή, οι σχέσεις της με τους άντρες αποτελούν το επίκεντρο της ιστορία της.

Περιμένοντας διαρκώς να εμφανιστεί ο πραγματικός της πατέρας, είναι μια γυναίκα με προβλήματα που αποκαλεί τους εραστές της «Μπαμπά», αποκαλύπτοντας το μέγεθος του ψυχικού της πόνου. Η De Armas υποδύεται τον χαρακτήρα μέσα από μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων και ψυχολογικών καταστροφών, σε ένα ταξίδι που είναι μάλλον οδυνηρό να παρακολουθείς.

Η De Armas εντυπωσιάζει ενσαρκώνοντας τον θρύλο της Marilyn View this post on Instagram

A post shared by BLONDE Netflix (@blondethefilm)

Η ταινία επωφελείται σίγουρα από την εντυπωσιακή ερμηνεία της Κουβανο-Ισπανίδας ηθοποιού Ana de Armas. Σαν μια άλλη Monroe, η Armas ενσαρκώνει με απόκοσμο τρόπο το θρυλικό αστέρι του Hollywood. Λαμπερή σε κάθε της σκηνή, προσφέρει μια καλή αισθητικά και έντονη ερμηνεία.

Ωστόσο, η ταινία φαίνεται να προσπαθεί να προβάλει την εικόνα της Marilyn, δομημένη σε ένα ακραία δραματικό καλούπι. Ο Dominik φαίνεται να οδήγησε την De Armas να ηγηθεί με μια τρομαχτική ευαλωτότητα, η οποία παρασυρεί στην ταινία σε θολές καταστάσεις ευθραυστότητας, άγχους και πανικού.

Παρόλα αυτά η ηθοποιός κατόρθωσε να καθηλώσει με μερικές τέλειες αναδημιουργίες vintage φωτογραφιών της θρυλικής σταρ. Κάνει μια σταθερή προσέγγιση της σαγηνευτικής φωνής της Monroe, αν και μερικές φορές με αδιαμφισβήτητα ίχνη της δικής της κουβανο-ισπανικής προφοράς. Αλλά οι επιφανειακές ατέλειες της ερμηνείας της De Arma δεν αποτελούν το πρόβλημα του «Blonde».

Πρόδωσε το «Blonde» την σταρ του κινηματογράφου;

Πολλές αμφιλεγόμενες απόψεις έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από αν η ταινία είναι, τελικά, καλή ή όχι. Το βασικό πρόβλημα με την συγκεκριμένη βιογραφία φαίνεται ότι είναι το βαθιά σκοτεινό κόνσεπτ της. Δεν θα δεις πουθενά μέσα σε αυτή την ταινία ότι η Monroe ήταν μια λαμπρή κωμική ηθοποιός και μεγάλο μουσικό ταλέντο. Ναι σίγουρα ήταν μια ψυχή που κουβαλούσε πολλά βάσανα αλλά δεν ήταν μόνο θύμα του σεξ και του μισογυνισμού. Η Marlin ήταν επίσης μια αυτοδημιούργητη, σκληρή και έξυπνη επιχειρηματίας του κινηματογράφου, κάτι που παρέλειψε να αναδείξει η ταινία εστιάζοντας στην δραματική πτυχή της ζωής της.

Οπλισμένη με μια δυνατή ερμηνεία της De Armas, η ταινία του Dominik κάνει μια στοχαστική σκιαγράφηση μιας γυναίκας που ορίζεται από την ποπ κουλτούρα και τους γύρω της. Υπάρχει σίγουρα μια πολύ καλή ταινία της Μέριλιν Μονρόε εδώ, αλλά είναι παγιδευμένη σε μια αδίστακτα θλιβερή και χωρίς χαρά βιογραφική ταινία.

Όταν το Netflix σκαλίζει τις ζωές των διασήμων: 5 ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή την αλήθεια πίσω από την εικόνα των celebrities

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Blonde»: Η τραγική φιγούρα της Marilyn Monroe στη νέα ταινία-εκδοχή της ιστορίας του Netflix εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Blonde, Marilyn Monroe, -εκδοχή, Netflix,Blonde, Marilyn Monroe, -ekdochi, Netflix