Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα απ’ τα ερείπια στη Μυτιλήνη

20:36 12/6/2017 - Πηγή: iPop

Νεκρή ανασύρθηκε στις 8:20 το βράδυ της Δευτέρας η εγκλωβισμένη στα ερείπια γυναίκα στη Μυτιλήνη, η οποία καταπλακώθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Η εύρεση της γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο.

O σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός στη Μυτιλήνη

αλλά και σ’ όλο το Αιγαίο και ως την Κωνσταντινούπολη. Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο.

Το μισό χωριό της Βρίσας Λέσβου γκρεμίστηκε από τον ισχυρό σεισμό

Στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο χωριό Βρίσα, όπου έχουν σημειωθεί ευρείες ζημιές, υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και με τους πυροσβέστες.

Την εκκένωση του οικισμού της Βρίσας για λόγους ασφαλείας, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στο γήπεδο του Πολιχνίτου όπου και έχουν τοποθετηθεί σκηνές.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς του Πλωμαρίου.

Μικρές ζημιές στη Χίο

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, σημείωσε απ’ την πλευρά του πως δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο νησί, μόνο μικρές ζημιές, οι οποίες έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών στη Μυτιλήνη για καταγραφή των ζημιών

Την ίδια στιγμή, ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μεταβαίνουν στην Μυτιλήνη με εντολή του αρμόδιου υπουργού Χρ. Σπίρτζη με στόχο να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός. Μαζί τους στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Δέδες.

Στη Λέσβο μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Διαβάστε ακόμα:

Αναβάλλονται οι Πανελλαδικές σε Λέσβο και Χίο λόγω του σεισμού

The post Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα απ’ τα ερείπια στη Μυτιλήνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα