Νέες περικοπές σε επιδόματα συνταξιούχων προβλέπει το ασφαλιστικό

13:12 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέες περικοπές σε επιδόματα συνταξιούχων, φαίνεται να εξετάζει η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πιθανή η κατάργηση του επιδόματος συζύγου, και μειώσεις στα επιδόματα τέκνων.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στα πλαίσια του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, φαίνεται να εξετάζει σχέδια με

νέες περικοπές σε επιδόματα συνταξιούχων, ακόμα και στις σημερινές συντάξεις. Συγκεκριμένα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της οριστικής κατάργησης του επιδόματος 10% συζύγου, ενώ σημαντικές μειώσεις μπορεί να υπάρξουν και στο επίδομα τέκνων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα ελληνική εφημερίδας, οι μειώσεις των επιδομάτων αυτών των συνταξιούχων, θα αφορούν και τους σημερινούς συνταξιούχους «αφενός γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και αφετέρου διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό,τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το επίδομα τέκνων σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, θα υπολογίζεται με ποσοστό 8% για το πρώτο παιδί, 10% για το δεύτερο και 12% για το τρίτο με προσαύξηση, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιπλέον μειώσεων εφόσον θα τοποθετηθεί ανώτατο όριο το οποίο θα αντιστοιχεί στο 50% του το μέσο κατά κεφαλήν του ΑΕΠ για το 2015.

Ουσιαστικά, το ανώτατο αυτό όριο μπαίνει στα 345 ευρώ, έχοντας ως δεδομένο, πως το υπουργείο Εργασίας, υπολογίζει το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 690 ευρώ.

The post Νέες περικοπές σε επιδόματα συνταξιούχων προβλέπει το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα