Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης

09:54 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε ηλικία 91 ετών, έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους Παναγιώτης Τέτσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό, όπου και τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Μόραλη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής μεταπολεμικής ζωγραφικής, άφησε σε ηλικία 91 χρονών τα ξημερώματα του Σαββάτου, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα,

όταν επιδεινώθηκε σοβαρά η υγεία του.

Έχοντας μια πλούσια καλλιτεχνική καριέρα με πάνω από 90 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, αλλά και ένα σημαντικό πνευματικό και διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του Ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται ακαδημαϊκός, ο Παναγιώτης Τέτσης, ύμνησε το ελληνικό φως και χρώμα, ενώ η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί πάνω από 200 έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, τα οποία ο ίδιος δώρισε.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Παναγιώτη Τέτση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ύδρα, την Τρίτη 8 Μαρτίου.

The post Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
τετσης κηδεια
Τυχαία Θέματα