Τρύφων Αλεξιάδης : Οι πολίτες οφείλουν να ζητούν αποδείξεις

12:14 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει πως προκειμένου να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά φαινόμενα φοροδιαφυγής, οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν να ζητούν αποδείξεις στις συναλλαγές του, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση νομοσχεδίων για το πλαστικό χρήμα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης

υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικής σημασίας, οι Έλληνες πολίτες να ζητούν αποδείξεις στις συναλλαγές τους, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ.Αλεξιάδης, υπογράμμισε πως θα προβλέπεται «στα νομοσχέδια που καταθέτουμε άμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου, ένα ποσοστό να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Αυτό το ποσοστό δεν θα χρειάζεται να το κρατούν σε αποδείξεις». Ο ίδιος μάλιστα, ανακοίνωσε πως τα σχετικά νομοσχέδια θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή μέσα σε «αυτή ή την επόμενη εβδομάδα», ενώ όπως δήλωσε, ως την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία όλες οι δωρεές προς φορείς του Δημοσίου, πρόκειται να απαλλαχθούν από το ΦΠΑ.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του παραδέχτηκε πως σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, υπάρχουν καθυστερήσεις, σημειώνοντας πως θα η κατάθεσή τους θα ξεκινήσει έπειτα από περίπου ένα μήνα: «Συζητούμε αντί να έχουμε τρεις διμηνιαίες δόσεις να έχουμε περισσότερες δόσεις. Ελπίζουμε η πρώτη δόση για το εισόδημα να είναι τον Μάιο».

Τέλος, σχετικά με τη φορολογία στα ελληνικά νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε πως «εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές», προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, για την επιβολή αυτού του μέτρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετική κατάληξη.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Τρύφων Αλεξιάδης : Οι πολίτες οφείλουν να ζητούν αποδείξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα