Νέα προσπάθεια Κουρουμπλή να ρίξει τους τόνους με την ΠΝΟ- «Δεν αλλάζει το καθεστώς φορολογίας»

19:47 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους με την ΠΝΟ και να πείσει τους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κατά τη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται κανένα

ζήτημα αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών. Τόνισε πως η Κυβέρνηση διαβεβαίωσε την ΠΝΟ ότι και το 3% αποσύρεται από το τραπέζι στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Κατά τον κ. Κουρουμπλή, το επιχείρημα της ΠΝΟ είναι ότι δεν το λέει η Κυβέρνηση αλλά ο Υπουργός Ναυτιλίας, «στην πορεία ενημέρωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η ΠΝΟ συνεχισε να λέει οτι δυσπιστεί και ζήτησε να κάνει ο ΥΠΟΙΚ μια τέτοια δήλωση και δέσμευση».

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε στην συνέχεια της τοποθέτησής του πως η τελευταία ανακοίνωση της ΠΝΟ «αναφέρει ότι ζητούμε δήλωση από τον αρμόδιο Υπουργό». Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Υπουργός, ο κ, Τσακαλώτος απ’ το βήμα της Βουλής έκαε μια σαφή και ξεκαθαρη δήλωση που για άλλες προϋποθέσεις δεν έχει γίνει τέτοια δέσμευση. «Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς ούτε το 2017 ούτε το 2018».

Όσον αφορά την απεργία της ΠΝΟ, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως πλέον είναι «υπόθεση φαντασίας», εξηγώντας ότι οι αιτίες είναι υπόθεση φαντασίας κάποιου. «Αν θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο χτυπούν την Κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι ουσιαστικά συγκρούονται και χτυπούν την ίδια την κοινωνία» και πρόσθεσε ότι η ΠΝΟ αφήνει τα νησιά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όλες αυτές τις μέρες ζήτησα μέσα από τον διάλογο να πειστεί η ΠΝΟ την ανάγκη να λυθεί η απεργία, διαβεβαίωσα σε όλους τους τόνους ότι δεν υπαρχει ζήτημα φορολόγησης. Φέρανε στο τραπέζι θέματα που ταλανίζουν τα τελευταία 10-15 χρόνια και επί αυτών των ζητημάτων ζήτησα από τον Υπουργό Εργασίας να κάτοσυμε να τα κουβεντιάσουμε μαζί με την ΠΝΟ την επόμενη εβδομάδα

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταδείξει ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της ΠΝΟ, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την συμπεριφορά ορισμένων πλοιοκτητών, «οι οποίοι εκδηλώνουν περίεργη στάση σ’αυτά τα ζητήματα, ενώ οι φορείς ζητούν να εφαρμόσουν τον νόμο, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπουμε στη λογική του να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να γίνουν «ήρωες».

Ο κ. Κουρουμπλής κατάληξε στα εξής λόγια:

Θέλουμε να βρεθει λύση μέσα από τον διάλογο και τη λογική

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Νωρίτερα και ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαβεβαίωσε απ’ το βήμα της Βουλής ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ τονίζουν μάλιστα μετά την τοποθέτηση του Ε. Τσακαλώτου ότι «η Κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Η ΠΝΟ έχει ξεκινήσει κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τις φήμες ότι θα υποστεί αλλαγές το φορολογικό καθεστώς των εργαζομένων.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Νέα προσπάθεια Κουρουμπλή να ρίξει τους τόνους με την ΠΝΟ- «Δεν αλλάζει το καθεστώς φορολογίας» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα