Τρία αντίτυπα του μυθιστορήματος «Απουσία» του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν για ‘σένα από το iPop.gr

18:35 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πιο συγκινητικά αριστουργήματα του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το μυθιστόρημα «Απουσία» έρχεται για να σε ταξιδέψει σε μια μακρινή αποικία καταδίκων που κρύβει μυστικά και αποκαλύψεις.

Πρόκειται για μια ιστορία για την αποικιοκρατία, τη φιλοδοξία, αλλά και τον πόθο και τη λαχτάρα που μας κάνουν τελικά ανθρώπους.

Πώς θα διεκδικήσετε ένα απ’ τα τρία αντίτυπα του βιβλίου «Απουσία»;

Μπορείτε να διεκδικήσετε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Απουσία» κάνοντας like και share στο προφίλ σας στο Facebook

το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook.

Η υπόθεση του βιβλίου:

Το μυθιστόρημα «Απουσία» θα σε πάει πίσω στο 1841, όπου και θα συναντήσεις τον σερ Τζον Φράνκλιν αλλά και τη σύζυγός του, η λαίδη Τζέιν, που μετακομίζουν στην απομακρυσμένη αποικία καταδίκων στη Γη του Βαν Ντίμεν, τη σημερινή Τασμανία.

Ενώ η ζωή του ζευγαριού κυλά ήρεμα τα πράγματα περιπλέκονται όταν η λαίδη Τζέιν μαγεύεται από τον χορό και την προσωπικότητα της Ματίνας, μιας μικρούλας που προέρχεται από τους Αβορίγινες, την οποία υιοθετεί. Η Τζέιν καθιστά την μικρή αντικείμενο ενός πολιτισμικού πειράματος που θα αποδείκνυε κατά πόσο η επιστήμη, ο χριστιανισμός και η λογική μπορούν να αντικαταστήσουν την «αγριότητα», το ένστικτο και την επιθυμία.

Τα χρόνια περνούν και μια εικοσαετία αργότερα ο σερ Τζον Φράνλιν εξαφανίζεται μαζί με το πλήρωμά του και δύο καράβια στον Αρκτικό Κύκλο, κατά τη διάρκεια αποστολή αναζήτησης του μυθικού Βορειοδυτικού Περάσματος.

Η είδηση κυκλοφορεί σ΄όλη την Αγγλία που παρακολουθεί τις εξελίξεις για το συμβάν και ζει συντετριμμένη λόγω των φρικτών φημών περί κανιβαλισμού που αφήνονται να διαρρεύσουν. Τότε, περισσότερο απ’ όλους ο πιο δημοφιλής μυθιστοριογράφος της εποχής, Κάρολος Ντίκενς, ο αναλαμβάνει να τις αντικρούσει.

Λίγα λόγια για τον Ρίτσαρντ Φλάναγκαν:

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν γεννήθηκε το 1961. Μέχρι την μέχρι τώρα πορεία του έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τα οποία έχουν λατρευτεί από κοινό, έχουν βραβευτεί αλλά και εκδοθεί σε 26 χώρες.

Ο συγγραφέας ακόμα και σήμερα ζει στη γενέτειρά του, την Τασμανία.

Μάλιστα ένα από τα έργα του και το μυθιστόρημα Το Μονοπάτι για τα βάθη του βορρά τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker 2014.

The post Τρία αντίτυπα του μυθιστορήματος «Απουσία» του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν για ‘σένα από το iPop.gr appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα