Πρόσθετα μέτρα λιτότητας εάν διατηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

18:19 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Για νέα μέτρα λιτότητας στην χώρα μας έκανε λόγο το ΔΝΤ εάν διατηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σημείωσε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5%. «Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ

θα επιφέρει πρόσθετα μέτρα λιτότητας για τον ελληνικό λαό, κάτι που δεν επιθυμούμε».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου κατά την ενημέρωση του Τύπου, το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και ESM αλλά και τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνει οδηγούν σε πλεόνασμα 1,5%.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το ΔΝΤ είναι υπέρ του εν λόγω στόχου και επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι εάν Αθήνα και Βρυξέλλες επιθυμούν την διατήρηση του στόχου για 3,5% πλεονάσματα, τότε το Ταμείο θα ζήτηση επιπλέον μέτρα για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο κ. Ράις δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα δημοσιευτεί η Έκθεση Βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ, διότι «η Έκθεση θα συνταχθεί με τις παραδοχές για την ανάπτυξη και τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιδώσει στο ΔΝΤ η ελληνική Κυβέρνηση».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε Κ. Λαγκάρντ και Π. Τόμσεν για την Ελλάδα.

«Οι συζητήσεις μεταξύ των δανειστών και τις ελληνικής Κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζονται καθημερινώς μέσω τηλεδιασκέψεων προκειμένου να αποφασιστούν όλα αυτά που απαιτούνται για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα», τόνισε τέλος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Photo: DPA

The post Πρόσθετα μέτρα λιτότητας εάν διατηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα