Νέα πρόκληση Erdogan: Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις για την Ευρώπη!

19:19 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν κατεβάζει τους τόνους αλλά εμφανίζεται διατεθειμένος να εντείνει την κατάσταση με νέες προκλητικές δηλώσεις. Εχθές, ανήμερα της επετείου των 60 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Αττάλεια αποκάλυψε ότι μετά από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου μπορεί να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα για τη σχέση

της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, o Erdogan δήλωσε πως «η Ε.Ε. λέει ότι δεν θα μας δεχτεί, αν προκύψει το “ναι”(στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου). Μακάρι να έπαιρναν αυτή την απόφαση, θα έκαναν ευκολότερο το έργο μας και θα παίρναμε πιο άμεσες αποφάσεις». Επίσης, τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι αποφασίσει ο λαός, προτρέποντας παράλληλα τους Τούρκους να ψηφίσουν το «ναι» στο δημοψήφισμα που θα του αποφέρει ενισχυμένες εκτελεστικές εξουσίες.

Σε περίπτωση που βγει νικητής ο Erdogan από το δημοψήφισμα για τις εκτελεστικές εξουσίες, είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε, αφού με σειρά εμφανίσεων εμφανίζεται αδιάλλακτος αναφορικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής, δεδομένο που σύμφωνα με τις δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ε.Ε, θα παγώσει επ’ αόριστον τη διαδικασία ένταξης.

Διαδήλωση κατά του Erdogan στην Ελβετία

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε χθες κατά του Τούρκου προέδρου στην Βέρνη, σε μια συγκέντρωση που δεν πραγματοποιήθηκε την καλύτερη στιγμή λόγω των τεταμένων σχέσεων της Τουρκίας με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα και ο τόπος διεξαγωγής, δίνει έναν ακόμα συμβολικό χαρακτήρα αφού κατ εξοχήν η Ελβετία θεωρείται «ουδ’ετερη ζώνη». Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η διαδήλωση διοργανώθηκε από το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας

Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αμέσως μετά το πέρας της διαδήλωσης, που κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελβετίας να δώσεις εξηγήσεις. Σύμφωνα με το CNN, η τουρκική πλευρά ζήτησε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, έτσι ώστε τέτοια γεγονότα να μην συμβούν ξανά.

Μάλιστα προς ενίσχυση των επιχειρημάτων της Τουρκίας, όλα τα ΜΜΕ της χώρας έπαιζαν ένα συγκεκριμένο πλάνο, με έναν διαδηλωτή να κρατάει πλακάτ με σύνθημα «Σκοτώστε τον Erdogan». Μέχρι στιγμής, επίσημη αντίδραση από την ελβετική πλευρά δεν έχει υπάρξει.

The post Νέα πρόκληση Erdogan: Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις για την Ευρώπη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα