Η δύναμη της φύσης: Ηφαίστειο «ξυπνά» στη Ρωσία έπειτα από 250 χρόνια(Vids)

14:58 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Ούτε οι ειδικοί επιστήμονες δεν περίμεναν την ξαφνική έκρηξη του ηφαιστείου Kambalny στη χερσόνησο Κamchatka της Ρωσίας, για πρώτη φορά εδώ και 250 χρόνια. Η επιστημονική κοινότητα δηλώνει έκπληκτη αφού δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να προανήγγειλε το συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως καταλαβαίνετε και όπως θα δείτε στα βίντεο, οι εικόνες είναι μοναδικές, αφού η δύναμη και ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκαλείται

από την έκρηξη του ηφαιστείου προκαλούν δέος. Μάλιστα η τέφρα που βγήκε από το ηφαίστειο έφτασε τα 7 χιλιόμετρα, και η τέφρα σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να καλύψει την πόλη Severo-Kurilsk στο νησί Paramushir που βρίσκεται 700 χιλιόμετρα μακριά.

«Είναι έκπληξη για εμάς. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να αναλύουμε τις πιθανές απειλές μέσα από τα δεδομένα που συγκεντρώνουμε», δηλώνει η επικεφαλής επιστημονικής ομάδας, Olga Girina.

Οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν την πεποίθηση πως ότι η απειλή έχει ήδη περάσει, ωστόσο παραμένει σε ισχύ ο πορτοκαλί συναγερμός για αυξημένο κίνδυνο.

Το ηφαίστειο Kambalny έχει 2.156 μέτρα ύψος και η τελευταία φορά που εξερράγη ήταν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Μεγάλης Αικατερίνης, το 1769. Η χερσόνησος της Κamchatka έχει περίπου 300 ηφαίστεια στο έδαφός της, με 29 από αυτά να είναι ενεργά.

Photo-Vids/Πηγή: rt.com, NFTV.com

The post Η δύναμη της φύσης: Ηφαίστειο «ξυπνά» στη Ρωσία έπειτα από 250 χρόνια(Vids) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα