Μύθοι για τη φροντίδα του σκύλου που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε!

13:00 7/1/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το κατοικίδιό μας. Να το φροντίσουμε, να του δώσουμε έστω και λίγη απ’την αγάπη που μας δίνει εκείνο. Ωστόσο, μερικές φορές κάνουμε και λάθη. Ποιοι είναι οι μύθοι για τη φροντίδα του σκύλου που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε;

Θέλεις το καλύτερο για τον σκύλο σου αλλά ορισμένες φορές δεν γνωρίζεις ποιο ακριβώς είναι αυτό. Ο σκύλος δεν μπορεί να σου μιλήσει αλλά τα σημάδια είναι εκεί. Ξεκάθαρα. Ποιοι είναι, όμως, οι πιο διαδεδομένοι μύθοι

για τη φροντίδα του σκύλου;

Μια ζεστή μύτη σημαίνει ότι ο σκύλος σου είναι άρρωστος

Photo: Unsplash/João Victor Xavier

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η θερμοκρασία της μύτης του σκύλου μπορεί να βγάλει κάποια διάγνωση. Η θερμοκρασία μπορεί να ποικίλλει για διάφορους λόγους, όπως η υπερβολική ζέστη, τα γονίδια. Αν νομίζεις πως ο σκύλος σου είναι άρρωστος, οι γιατροί σε συμβουλεύουν να δώσεις περισσότερη προσοχή στη συμπεριφορά του, στον τρόπο που πίνει, τρώει, κάνει την ανάγκη του.

Δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο μεγαλύτερης ηλικίας

Τα σκυλιά εκπαιδεύονται ανεξάρτητα απ’ την ηλικία κι αν έχεις αρκετή υπομονή και κάνεις εξάσκηση όσο γίνεται πιο πολύ, θα τους δώσεις το κίνητρο και θα τα καταφέρουν.

Το ανθρώπινο φαγητό είναι απαγορευτικό

Κι, όμως, υπάρχουν μερικές τροφές που κάνουν καλό στον σκύλο σου, όπως το κρέας, μερικά φρούτα και ορισμένα λαχανικά. Και όσα εσύ αφήνεις θα μπορούσε να είναι ένα καλό συμπλήρωμα για τη διατροφή του σκύλου. Βεβαίως, μερικά μπορεί να είναι επιβλαβή, γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή.

Όταν γλείφει τις πληγές του, θα θεραπευτούν

Το να γλείψει ο σκύλος την πληγή του δεν θα επιταχύνει την επούλωση αλλά μάλλον θα συμβεί το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει περίπτωση να ερεθίσει ή ακόμη και να μολύνει το σημείο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο και να μην αφήνεις τον σκύλο σου να πειράζει την πληγή.

5 μύθοι για την τροφή του σκύλου σου που πρέπει να προσέξεις

Αν αλλάξεις την τροφή του σκύλου, επηρεάζεις την πέψη

Pixabay

Σκέψου να τρως το ίδιο φαγητό τρεις φορές την ημέρα. Δεν θα σου άρεσε και πολύ, σωστά; Το ίδιο συμβαίνει και με τον σκύλο σου. Αλλάζοντας τη διατροφή του, του παρέχεις κάτι καλύτερο όσο η τροφή είναι υψηλής ποιότητας. Άλλωστε οι κτηνίατροι αναφέρουν πως αν του δίνεις την ίδια τροφή επαναλαμβανόμενα, αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη ευαισθησιών σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο είδος τροφής ή πρωτεΐνης με τη μορφή αλλεργιών.

Δεν είσαι safe να κοιμηθείς με τον σκύλο σου

Αν εσύ και ο σκύλος σου είστε υγιείς, είναι εντελώς ασφαλές να κοιμηθείς μαζί του στο ίδιο κρεβάτι. Παράλληλα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι καλό για τη δική σου υγεία και χαλάρωση. Το να κοιμάσαι με τον σκύλο σου, θα σας φέρει πιο κοντά!

Διαβάστε επίσης:

Παραμέλησες τα δόντια του σκύλου σου; Οι τρομακτικές συνέπειες!

Photo: Autri Taheri/ Unsplash

Το άρθρο Μύθοι για τη φροντίδα του σκύλου που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα