Μύθοι για τα αντισυλληπτικά χάπια!

18:30 27/10/2014 - Πηγή: iPop

Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για την αντισύλληψη; Και όμως, υπάρχουν μύθοι για τα αντισυλληπτικά χάπια που η πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί πως ισχύουν!

Μύθος #1: Όταν παίρνεις αντισυλληπτικά παίρνεις κιλά

Η αλήθεια: Η αλήθεια είναι, ότι μπορεί να εξαρτάται από τα χάπια που έχει συστήσει ο γιατρό σου! Το 2011, ερευνητές από το Cochran Database System Review ανέλυσαν 49 μελέτες οι οποίες συνέκριναν μία ποικιλία μεθόδων αντισύλληψης με εικονικά σκευάσματα και δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι τα αντισυλληπτικά

χάπια προκαλούσαν αύξηση του σωματικού βάρους. Ωστόσο, μια μελέτη του 2009 η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Obstetrics and Gynecology διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο Depo-Provera έβαλαν κατά μέσο όρο 11 κιλά και αύξησαν κατά 3.4% το ποσοστό του σωματικού τους λίπους μέσα σε τρία χρόνια. Εάν ανησυχείς για την απόκτηση βάρους, πρέπει να κουβεντιάσεις με το γιατρό σου.

Μύθος #2: Δεν χρειάζονται τα αντισυλληπτικά αν θηλάζεις

Η αλήθεια: Αυτό είναι πολύ κοινός μύθος και είναι εντελώς ψευδείς-και πιθανώς να είναι και ο λόγος για πολλές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Η αλήθεια είναι πως μπορεί η γονιμότητα της γυναίκας εκείνη τη περίοδο να είναι μειωμένη αλλά δεν είναι ανύπαρκτη!

Μύθος #3: Πρέπει να παίρνεις το αντισυλληπτικό κάθε μέρα την ίδια ώρα

Η αλήθεια: Παρά τα όσα μπορεί να έχεις ακούσει, το να παίρνεις το χάπι την ίδια ώρα κάθε μέρα δεν το κάνει πιο αποτελεσματικό! Αυτό είναι μία τακτική που προτείνουν οι γιατροί ώστε να γίνει μία συνήθεια το χάπι και να μην το ξεχνάς! Αυτή η κοινή πεποίθηση είναι αληθινή μόνο εάν παίρνεις το μίνι-χάπι (μια προγεστερόνη), ωστόσο η πλειοψηφία των γυναικών λαμβάνουν το τακτικό αντισυλληπτικό χάπι το οποίο περιέχει ένα συνδυασμό οιστρογόνου και προγεστερόνης.

Μύθος #4: Το να παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια για μεγάλο διάστημα θα σε δυσκολέψει να μείνεις έγκυος στο μέλλον

Η αλήθεια: Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι πιθανότητες ν μείνεις έγκυος πολλαπλασιάζονται όταν κόβεις τα αντισυλληπτικά χάπια! Αυτό ισχύει για όλες τις μεθόδους των ορμονικών αντισυλληπτικών, με εξαίρεση το εμβόλιο Depo-Provera.

Μύθος #5: Το να παίρνεις αντισυλληπτικά για να κάνεις skip την περίοδο σου κάνει κακό στην υγεία σου

Η αλήθεια: Μπορεί να φαίνεται ύπουλο και ταμπού να χειραγωγείς την περίοδο σου με τη λήψη των αντισυλληπτικών χαπιών δύο μηνών σερί, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι απόλυτα ασφαλές. Απλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για μεγαλύτερη ροή αίματος στη επόμενη περίοδο σου!

Μύθος #6: Το σώμα σου χρειάζεται διάλειμμα από τα αντισυλληπτικά

Η αλήθεια: Ο μόνος λόγος για να σταματήσεις τα αντισυλληπτικά είναι αν θέλεις να μείνεις έγκυος! Αν δεν θέλεις να γίνεις μανούλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις τα αντισυλληπτικά σου!

The post Μύθοι για τα αντισυλληπτικά χάπια! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα