Τι πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις έναν σκίουρο

15:31 27/10/2014 - Πηγή: iPop

Το τελευταίο trend υιοθέτησης ενός μικρού ζώου, είναι ο σκίουρος. Ναι και όμως τα αξιογαπητα τρωκτικά μπορούν να ζήσουν μαζί μας αρμονικά. Δεν είναι απλά τα πράγματα! Δεν έχεις να κάνεις με τον Τσίπ και τον Ντέιλ αλλά με ένα ζωντανό ζωάκι που σε έχει ανάγκη…..

Θες να πάρεις σκίουρο να τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις :Σωστός εξοπλισμός. Ένα αρκετά μεγάλο κλουβάκι ώστε να έχει χώρο να πηδάει από εδώ και από εκεί ανενόχλητο. Η τροφή του είναι βασικά σπόροι αλλά προτίμησε να αγοράσεις από pet shop
γιατί οι συσκευασμένες τροφές περιέχουν βιταμίνες. Χρειάζεται επίσης μια ποτίστρα με πιπίλα (αν δεν πίνει βάλε πάνω λίγο μέλι). Τέλος για υπόστρωμα πριονίδι αν και θα ήταν προτιμότερο το pellet. Αντικείμενα μέσα στο κλουβί. ΟΙ σκίουροι χρειάζονται χώρο να είναι άνετοι αλλά χρειάζονται κάποια πράγματα ακόμα. Τα δόντια τους μεγαλώνουν συνεχώς γι αυτό χρειάζονται ειδική πέτρα για να τα τρίβει. Ένα σπιτάκι για να κοιμάται καθώς και ένα κομμάτι ύφασμα για να κουρνιάζει. Κλαδιά για να μπορεί να σκαρφαλώνει. Κάνε τον να νιώσει άνετα. Οι σκίουροι ζουν στα δέντρα και όταν στο έδαφος νιώθουν ότι απειλούνται. Πρέπει το κλουβί να τοποθετείται κάπου ψηλά, ίσως σε μια καρέκλα. Στους σκίουρους δεν αρέσουν οι δυνατοί ήχοι γιατί φοβούνται. Δεν είναι καλό να χτυπάμε το κλουβί γιατί αγχώνονται.Εξοικείωση/ Εξημέρωση . Από τη φύση είναι άγρια ζώα όποτε δεν τους αρέσει να τους πιάνουν. Οι σκίουροι έχουν δυνατό δάγκωμα και μπορεί αν σε δαγκώσουν να χρειαστείς ράμματα. Προσοχή λοιπόν. Μπορείς να αναπτύξεις σχέση μαζί του , αρκεί να έχεις υπομονή. Μια καλή λιχουδιά βοηθάει ή καρύδια χωρίς αλάτι. Βόλτα στο σπίτι. Κάποιοι επιθυμούν να βγάζουν τα ζωάκια από το κλουβί για να κάνουν βόλτα. Ο σκίουρος θέλει προσοχή και κυρίως κλειστά παράθυρα και πόρτες. Επίσης πρέπει να έχεις χρόνο γιατί αν φοβηθεί και κρυφτεί ή αρχίσει να τρέχει θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τον πιάσεις.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη φροντίδα ενός σκίουρου οπότε ρώτα κάποιον που ξέρει ή ψάξε να αγοράσεις ένα βιβλίο αποκλειστικά για σκίουρους.

The post Τι πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις έναν σκίουρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα