Οι χειρότερες τροφές να καταναλώσεις το βράδυ!

11:31 27/10/2014 - Πηγή: iPop

Το να αδειάσεις το ψυγείο λίγα λεπτά πριν πας για ύπνο είναι ο σίγουρος τρόπος να πάρεις κιλά και να κοιμηθείς μέτρια! Πέρα, όμως, από τα προφανέστατα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οισοφάγο και τον λαιμό σου!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι εξοικειωμένος με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία εμφανίζεται όταν τα πεπτικά υγρά επιστρέφουν στο στήθος ή στο λαιμό και προκαλούν μια αίσθηση καψίματος,

αλλά υπάρχει και κάτι που ονομάζεται «σιωπηλή παλινδρόμηση» η οποία είναι διαφορετική από την κοινή καούρα. Έχει τις ίδιες αιτίες, αλλά χωρίς τα συνήθη συμπτώματα. Αντί της δυσπεψίας, οι πάσχοντες μπορεί να έχουν πονόλαιμο, χρόνιο βήχα και δυσκολία στην κατάποση.

Αν επιμένεις, όμως, να φας πριν πας για ύπνο καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως αυτές είναι οι χειρότερες τροφές να καταναλώσεις το βράδυ!

Αλκοολ

Το αλκοόλ χαλαρώνει τις βαλβίδες που συνδέουν το στομάχι και τον οισοφάγο. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τις τροφές!

Σόδα

Δεν υπάρχει κάτι πιο όξινο από την σόδα! Οι ζημιές που προκαλεί η σόδα είναι οι ίδιες με του αλκοόλ! Δημιουργεί πρόβλημα στις βαλβίδες και αυξάνει την πίεση στο στομάχι.

Σοκολάτα

Ορισμένες γεύσεις έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο ανακουφίζει και χαλαρώνει τις βαλβίδες, περιέχει καφεΐνη και περιέχει το διεγερτικό θεοβρωμίνη, ουσιαστικά είναι ένα τριπλό χτύπημα.

Τυρί

Ακόμα ένα παχυντικό φαγητό, αλλά αν σώνει και ντε θέλεις να το καταναλώσεις δοκίμασε παρμεζάνα και τυρί Ελβετίας τα οποία έχουν μικρότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν παλινδρόμηση από ότι τα μαλακότερα είδη όπως η φέτα και η μοτσαρέλα.

Ξηροί καρποί

Το λίπος είναι λίπος, είτε κορεσμένο είτε ακόρεστο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν γενικά μια υγιή δόση ακόρεστου λίπους, θα πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο. Τα κάσιους, τα καρύδια, τα macadamias και τα φιστίκια είναι η χειρότερη επιλογή.

Εσπεριδοειδή

Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή ένα πράσινο μήλο είναι οι χειρότερες επιλογές, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορούν να τρώνε κόκκινα μήλα χωρίς προβλήματα-αυτό εξαρτάται από τον οργανισμό.

Καφές

Όχι μόνο είναι εγγενώς όξινος, αλλά η καφεΐνη που περιέχει δημιουργεί επιπλέον οξέα του στομάχου. Εάν πρέπει να πιείς καφέ επέλεξε ντεκαφεϊνέ ο οποίος έχει γενικά χαμηλότερα επίπεδα οξέος από το κανονικό.

The post Οι χειρότερες τροφές να καταναλώσεις το βράδυ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα