Μυστικό επιτυχίας: Μάθε από τους καλύτερους και γίνε ένας από αυτούς

19:56 4/5/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να γίνω καλύτερος σε αυτό που κάνω; Πώς να βελτιωθώ και πώς να μάθω κάτι νέο που μέχρι χθες δεν γνώριζα ή ήμουν αρχάριος; Στη νέα δουλειά σου, στο χόμπι σου, σε ό,τι διαθέτεις τον χρόνο σου και περιμένεις να πάρεις πίσω το αντίκρισμα των προσπαθειών σου. Θα μιλήσω σήμερα περισσότερο για τους δασκάλους και τους ανθρώπους που μας μαθαίνουν οτιδήποτε μέχρι χθες δεν το γνωρίζαμε. Σε οτιδήποτε θέλεις να μάθεις να κοιτάς πού έχει φτάσει ο άνθρωπος αυτός στο δικό του επίπεδο και να ξέρεις ότι αν δουλέψεις θα γίνεις σαν εκείνον.

Όταν ξεκίνησα το Coaching είχα ένα φωτισμένο δάσκαλο που έμοιαζε να είχε τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Τον θαύμασα από το πρώτο λεπτό που τον είδα να διδάσκει και αγάπησα το αντικείμενο ακόμα περισσότερο.

FreepikΠώς να γίνω καλύτερος: Βήμα 1

Τι είναι αυτό που θέλεις να μάθεις και να γίνεις καλύτερος; Ας υποθέσουμε πώς είναι ο χορός. Οι δάσκαλοι του χορού δεν γνωρίζουν όλα τα είδη του χορού. Στην Ελλάδα μόνο έχουμε γύρω στους 4500 χιλιάδες χορούς. Πρέπει να βρεις ένα δάσκαλο που να έχει εξειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο είδος. Που το έχει μάθει και το έχει χορέψει στον τόπο του ή έστω από τους ανθρώπους που γνώριζαν τον χορό και μας το έφεραν στο σήμερα.

Όταν βλέπεις το δάσκαλό σου να χορεύει, να αθλείται, να σου μαθαίνει ένα μάθημα τι νιώθεις; Νιώθεις θαυμασμό, νιώθεις χαρά και πάθος γι’αυτό που μαθαίνεις; Σου δίνει έμπνευση ώστε να γίνεις καλύτερος και εσύ σε αυτό που μαθαίνεις;

Από τους καλύτερους, με αγάπη

Έκανα μάθημα με ανθρώπους που ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων ή για να είμαι πιο δίκαιη, μπορούσαν να μου προσφέρουν συγκεκριμένα πράγματα που από ένα σημείο και μετά αυτό δεν ήταν αρκετό. Από την άλλη, είχα την τύχη να με πιάσουν από το χέρι άνθρωποι που ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά τους και το παράδειγμά τους.

Ανέβασαν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά που από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μου, δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με μέτριες καταστάσεις, παρά μόνο να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ, «ρουφώντας» γνώση, τεχνική και έμπνευση από εκείνους.

Ο καλύτερος φαίνεται ότι είναι καλύτερος στο είδος του, χωρίς πει ούτε μια κουβέντα για τον εαυτό του. Μιλούν οι άνθρωποι για εκείνον, μιλά το μάθημά του και οι μαθητές τους. Οι μαθητές του δείχνουν την ποιότητα του δασκάλου.

Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

Επένδυση

Αν θες να γίνεις καλός, ή καλύτερος από αυτό που είσαι σήμερα, πρέπει να επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε αυτό που αγαπάς και στον κατάλληλο δάσκαλο. Αν τσιγκουνευτείς τα λεφτά, θα μάθεις σε κάποιον λιγότερο καλό αλλά κάποια στιγμή θα φτάσεις στο ταβάνι και θα θες να μάθεις και άλλα και άλλα και ποτέ οι γνώσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές.

Είναι επένδυση ο χρόνος που αφιέρωσε ο δάσκαλός σου για να διαβάσει, για να μάθει, για να γίνει ένας από τους καλύτερους στο είδος του. Και έτσι αιτιολογείται και η τιμή που μπορεί να σκέφτεσαι να πληρώσεις. Όμως εδώ υπάρχει ένα κόστος ευκαιρίας. Δηλαδή μπορεί να πληρώσεις αλλά θα πάρεις κάτι πίσω πράγματα, αξία, γνώση. Αυτό που θα πάρεις σε γεμίζει όσο τίποτα εγγυημένα.

Ο καλός δάσκαλος, σου δίνει έμπνευση να κάνεις αυτό που μέχρι χθες δεν ήξερες, καλύτερα. Είναι αυτός που σου δείχνει πώς να αγαπάς το αντικείμενο ακόμα περισσότερο και να το σέβεσαι. Μόνο η αγάπη, το πάθος και η σκληρή δουλειά μπορεί να μας κάνει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε, αλλά και ο χαρισματικός δάσκαλος.

12 αγαπημένα quotes που μου δίνουν κίνητρο, όταν χρειάζομαι έμπνευση. Το 7ο είναι αυτό που ξεχωρίζω

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μυστικό επιτυχίας: Μάθε από τους καλύτερους και γίνε ένας από αυτούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστικό, Μάθε,mystiko, mathe