Τα μυστικά και η ιστορία του φορέματος της Marilyn Monroe που φόρεσε η Kim Kardashian

13:17 4/5/2022 - Πηγή: iPop

Εξήντα χρόνια αφότου η Marilyn Monroe τραγούδησε το “Happy Birthday, Mr. President” για τον John F. Kennedy στο Madison Square Garden, το εμβληματικό φόρεμά της ξαναμπήκε στο προσκήνιο.

Η Kim Kardashian δανείστηκε το φόρεμα για μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση. Συγκεκριμένα, η αγαπημένη μας celebrity επέλεξε το φόρεμα της Marilyn Monroe για το Met Gala 2022 και κάπως έτσι, έγινε το μοναδικό άτομο,

εκτός από τη Marilyn, που φόρεσε ποτέ αυτό το φόρεμα. Iconic!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Το φόρεμα της Marilyn Monroe, τα μυστικά και η ιστορία του

Το στενό και αποκαλυπτικό φόρεμα, το οποίο έχει περισσότερα από 6.000 κρύσταλλα ραμμένα στο χέρι, άνηκε στην Marilyn Monroe μέχρι που η Anna Strasberg το πούλησε το 1999.

Το πιστεύεις ή όχι; Το Μουσείο στη Φλόριντα αγόρασε το φόρεμα σε μια εκδήλωση της Julien’s Auctions το 2016 για 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από φόρους και τέλη, το φόρεμα εκτιμήθηκε σε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το «το πιο ακριβό φόρεμα στον κόσμο» που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Το εκθαμβωτικό φόρεμα εκτιμάται ότι αξίζει πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Met Gala 2022: Το κολιέ των 6,6 εκατ. δολαρίων και η αναβίωση της Marilyn Monroe – Αυτές είναι οι καλύτερες εμφανίσεις της βραδιάς

Όταν η Monroe ζήτησε από τον ενδυματολόγο Jean Louis να της φτιάξει ένα φόρεμα, εκείνη του είπε: «Θέλω να σχεδιάσετε ένα πραγματικά ιστορικό φόρεμα, ένα εκθαμβωτικό φόρεμα μοναδικό στο είδος του, ένα φόρεμα που μόνο η Marilyn Monroe θα μπορούσε να φορέσει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Το συγκεκριμένο φόρεμα, το οποίο είναι χωρίς φόδρα, καθιστούσε αδύνατο στη Monroe να φορέσει εσώρουχα. Το ανοιχτό χρώμα ταίριαζε τέλεια με τον τόνο του δέρματός της, με τους κρυστάλλους να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία της.

Το φόρεμα είναι τόσο στενό που η Kim Kardashian παραδέχτηκε ότι έκανε δίαιτα για να χάσει περίπου 7 κιλά σε τρεις εβδομάδες προκειμένου να μπορέσει να το φορέσει στο Met Gala.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Το διάσημο φόρεμα έχει διατηρηθεί στο Ripley’s Believe It or Not! μέχρι που η σταρ εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία τους στο Ορλάντο της Φλόριντα στα τέλη Απριλίου. Η Kardashian, θαυμάστρια της Marilyn Monroe, ήταν έτοιμη να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της.

«Η ιδέα μου ήρθε πραγματικά μετά το γκαλά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σκέφτηκα, τι θα άλλο θα μπορούσα να κάνω για το κοινό μου μετά το look Balenciaga; Ποιο είναι το πιο «αμερικάνικο πράγμα» που μπορείς να σκεφτείς; Η Marilyn Monroe φυσικά!», είπε η Kardashian στη Vogue.

To μυστήριο της Marilyn Monroe: Μπορεί ένα ντοκιμαντέρ του Netflix να εξιχνιάσει ένα συγκαλυμμένο έγκλημα;

Φυσικά, η Ripley’s δεν έκανε το αίτημα δεκτό κατευθείαν.

Η ερμηνεία της Monroe στο φόρεμα είναι μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της καριέρας της, επομένως έχουν γίνει πολλά για την προστασία του φορέματος και τη διατήρηση του στην αρχική του μορφή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Marilyn Monroe,Kim Kardashian