Μόνο αν πεις κάτι…

22:10 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί πότε τι μπορεί να χάσεις από τη ζωή σου όταν είσαι κλειστός; Πόσες φοβερές περιπέτειες θα είχες ζήσει αν απλά είχες αφήσει πιο ελεύθερο τον εαυτό σου; Είσαι ένας άνθρωπος που δεν θέλεις να δείχνεις τα συναισθήματα του και προτιμάς να σε θεωρούν οι γύρω σου δυναμικό ή σκληρό παρά συναισθηματικό. Στο δικό σου μυαλό, η έκφραση θετικών συναισθημάτων, γιατί τα αρνητικά δεν έχεις πρόβλημα να τα δείξεις, φαντάζει αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη αδυναμία. Είσαι ο τύπος ανθρώπου που ζυγίζει τις λέξεις και δεν αφήνει να ξεφύγει ούτε γραμμάριο αγάπης. Όχι ότι δεν αγαπάς απλά αρνείσαι να το δείξεις

ή να το εκφράσεις με λέξεις.

Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξεις λίγο μυαλά; Μήπως πρέπει να σκεφτείς ότι οι γύρω σου ίσως χρειάζονται ένα δείγμα ότι μέσα υπάρχει και λίγη αγάπη για εκείνους; Σκέψου ότι δεν θα είναι πάντα εκεί για σένα.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει από κάποιον, θα έχεις διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ή θα έχεις δει ακόμα και σε κάποια ταινία, το περιβόητο «ας είχα προλάβει να πω μερικά πράγματα όσο μπορούσα». Και μπορεί να σου φαίνεται πολύ κοινό αλλά γιατί πρέπει να χάσεις κάποιον για να καταλάβεις ότι δεν είπες αυτά που έπρεπε να πεις. Και δεν σημαίνει ότι κάποιος έφυγε από τη ζωή σου γιατί δεν βρίσκεται στη ζωή αλλά και κάποιος που δεν είναι στη ζωή σου για τους Χ λόγους.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ“ έβλεπα να βγαίνεις απ“ την πόρτα, θα σ“ αγκάλιαζα και θα σου “δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ“ έβλεπα, θα έλεγα «σ“ αγαπώ« και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.

Gabriel García Márquez

Κάνοντας τον απολογισμό μιας σχέσης, οποιασδήποτε φύσεως σχέσης, βλέπεις τα λάθη σου και τα σωστά. Δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι κάποια πράγματα έπρεπε να τα είχες πει. Και από εγωισμό και μόνο για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Δεν πιστεύεις ότι τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ καλύτερα αν είχες δείξει τα πραγματικά σου αισθήματα. Μπορεί να ήταν και χειρότερα. Είναι ρίσκο αλλά και πάλι δεν αξίζει;

Όλοι μας, ανάλογα με τις εμπειρίες μας, εμπιστευόμαστε περισσότερο ή λιγότερο τους ανθρώπους γύρω μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στην άκρη του μυαλού την προδοσία που μπορεί να νιώσουμε. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να μας ορίζει και να μας αφήνει πίσω με την δικαιολογία «δεν θέλω να πληγωθώ ή δεν θέλω να πονέσω». Σκέψου όμως ότι όλα είναι στο πρόγραμμα και εφόσον ήρθες σε αυτό τον κόσμο για να ζήσεις τότε ζήσε χωρίς συναισθηματικές εκπτώσεις.

Μερικές φορές, όταν τα πράγματα είναι οριακά υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις την κατάσταση μόνο αν πεις κάτι…

The post Μόνο αν πεις κάτι… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα