Μοναδικά φυσικά φαινόμενα που σε μαγεύουν! | Photos

11:31 14/11/2019 - Πηγή: iPop
| Photos

Τα φυσικά φαινόμενα ανά τον κόσμο μας κόβουν την ανάσα, μας μαγεύουν, μας καθηλώνουν και μας προκαλούν δέος. Δες τις παρακάτω φωτογραφίες κι αποφάσισε που θα ταξιδέψεις και πότε!

Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτά τα φυσικά φαινόμενα ανά τον κόσμο πρέπει να τα δεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Κι αν όχι όλα μερικά από αυτά..

Ορισμένα μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία φαντασίας αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν στον πλανήτη μας αναλόγως και την εποχή.

Μοναδικά φυσικά φαινόμενα ανά τον κόσμοΠαγωμένες «φούσκες» στη λίμνη Abraham

unsplash/David
Wirzba

Το καλοκαίρι η συγκεκριμένη λίμνη στον Καναδά, μοιάζει όπως κάθε άλλη λίμνη στον πλανήτη. Τον Χειμώνα, όμως, είναι μαγεία. Τα βακτηρίδια που ζουν στον πυθμένα της λίμνης εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες αερίου μεθανίου, που παγώνουν σε οβάλ σχήμα κάτω από την κρυστάλλινη και καθαρή επιφάνεια της λίμνης.

Πότε; Δεκέμβριο-Φεβρουάριο

Μαγευτική ψαρόνια στην Αγγλία

Τα ψαρόνια συγκεντρώνονται σε τεράστια κοπάδια και μας εντυπωσιάζουν με τα κόλπα στον αέρα! Ανεβαίνουν και κατεβαίνουν μαζί σαν να είναι ένας τεράστιος οργανισμός και όχι χίλια πτηνά!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αρπακτικά ζώα συγκεντρώνονται σε αυτούς τους καταπληκτικούς σχηματισμούς για να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να παραπλανούν τους θηρευτές με τις υπνωτιστικές κινήσεις τους!

Πότε: Ιανουάριος – Μάρτιος

Πυγολαμπίδα

unsplash/Anton Shuvalov

Συγχρονισμένες πυγολαμπίδες τις οποίες μπορείς να τις βρεις σε συγκεκριμένα μέρη στον πλανήτη και είναι μια πραγματική περιπέτεια! Στο Εθνικό Πάρκο Great Smoy Mountains στις ΗΠΑ θα τις θαυμάσεις σε όλο τους το μεγαλείο.

Πότε: Μάιος – Ιούνιος

Εξωπραγματικά τοπία: Οι νικητές του διαγωνισμού Weather Photographer 2019

Κατσίκες στα δέντρα

Είναι μια εικόνα σουρεάλ αλλά έχει λογική εξήγηση. Τα δέντρα που ανεβαίνουν οι κατσίκες δεν είναι τυχαία αλλά είναι αργανικά, τα ωάρια των οποίων ωριμάζουν γύρω στον Ιούνιο.

Προσελκύονται από αυτό το φαγητό και μερικές φορές βλέπουμε αρκετά να κρέμονται στα δέντρα. Πού; Στο Μαρόκο!

Πότε; Ιούνιος

Spotted Lake Osoyoos

Τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, η συγκεκριμένη λίμνη αλλάζει χρώμα και σχήμα. Καθώς το νερό εξατμίζεται, βλέπουμε πολύχρωμους σχηματισμούς κύκλου αλατιού και άλλων ορυκτών στον πυθμένα της λίμνης!

Πού; British Columbia, Καναδάς

Πότε; Ιούλιος-Αύγουστος

Yuncheng Salt Lake

Τα κινέζικα νερά αυτής της λίμνης μπορούν να δείξουν το πλήρες φάσμα των χρωμάτων από πράσινο, κίτρινο , κόκκινο και ό,τι άλλο χρώμα θέλεις. Όλα συμβαίνουν χάρη σε ένα ευρύ φάσμα από φύκια που ανθίζει στη λίμνη. Η λίμνη φαίνεται πάντα εντυπωσιακή, αλλά η καλύτερη περίοδος για να την δείτε είναι το φθινόπωρο, όταν τα χρώματα είναι τα πιο φωτεινά.

Πού: Yuncheng, Κίνα

Πότε: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

Λουλούδια στην έρημο Atacama

Άμμος, άμμος παντού! Αυτό σκεφτόμαστε όταν ακούμε «έρημος». Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμβαίνει σε όλες τις ερήμους και η έρημος Atacama είναι μια από αυτές.

Παρόλο που ο τόπος αυτός είναι εξαιρετικά ξηρός, μπορεί ανθίσει όλη τη νύχτα μετά από έντονη βροχή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η έρημος ανθίζει μόνο κάθε 4 ή 5 χρόνια και τελευταία φορά ήταν το 2017.

Πού; Χιλή!

Πότε; Σεπτέμβριος-Νοέμβριος

Δες και αυτό:

Το “Wisteria Tunnel” στην Ιαπωνία είναι απλά ονειρικό! (Photos)

Το άρθρο Μοναδικά φυσικά φαινόμενα που σε μαγεύουν! | Photos εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα